22 oktober
20:00

VS

voetbal

MVV-FC Eindhoven: 1 - 0

Wie er vrijdagavond 17 september niet in De Geusselt bij is geweest, heeft (weer) iets gemist. Spanning, sensatie, drama, enthousiasme, vreugde, verdriet, opluchting. De slogan #SameVollePetaj werd in een ware heksenketel (weer!) volledig waargemaakt. Het eindigde uiteindelijk in een partij met twee matchwinnaars: Orhan Dzepar en Thijmen Nijhuis.

Niet veel mensen zullen gedacht hebben dat dit totaal vernieuwde MVV Maastricht na zeven wedstrijden op de ranglijst boven ADO Den Haag, FC Emmen, VVV Venlo, Almere City en NAC Breda zouden staan. Een gedeelde vierde plek, samen met FC Volendam en De Graafschap. Maar ook in het duel tegen FC Eindhoven bewees MVV een echte vechtersploeg te zijn waar veel kwalitatief voetbal in schuilt. Natuurlijk is het team nog niet volledig op elkaar ingespeeld maar dat kan ook niet verwacht worden, gelet op het feit dat sommige spelers voor de vierde keer van de partij waren.

Het begin van het duel tegen FC Eindhoven was voor de ploeg uit de lichtstad. De ploeg van trainer Rob Penders combineerde fris en de Maastrichtenaren hadden dik tien minuten nodig om zich goed in te stellen op de tegenstander. Hierna nam MVV steeds meer het heft in handen. FC Eindhoven bediende zich steeds vaker van kleine overtredingen, waar vaak de scheidsrechter niet tegen op trad. In de tweede helft ging er van Eindhoven weinig tot geen gevaar meer uit. De achterhoede van MVV had de zaken goed op orde, dreigden de gasten gevaarlijk te worden dan trad doelman Nijhuis behoedzaam op. In de 69e minuut verliet Roland Alberg moegestreden het veld, na een afwezigheid van 5 wedstrijden maakte Orhan Dzepar zijn rentree. En hoe! Welgeteld 8 seconden speeltijd stond hij in het veld toen de bal voor zijn voeten plofte. “Hij viel heerlijk op mijn schoen. Ik bedacht mij geen moment”, glunderde hij na afloop van oor tot oor. Hij schoot de bal dan ook keihard achter voormalig goalie Nigel Bertrams.

De slotfase stond bol van spanning en sensatie. Scheidsrechter Blank leek steeds vaker de grip op het spel kwijt te raken waardoor er diverse keren opstootjes op het veld ontstonden. In de 85e minuut kwam het tot een explosie, immers had de referee de bal op de hand van Allan Delferierre zien belanden: strafschop. Na minutenlang oponthoud ging Sleegers achter de bal staan. Onder luid gefluit van stadion De Geusselt nam hij een aanloop waarna Thijmen Nijhuis tot de tweede man van de avond uitgroeide. Hij stopte de strafschop klemvast! De scheidsrechter gaf aan dat er zeven minuten extra speeltijd bij zou komen. Ook nu bleef het hectisch, nerveus en gespannen. De beste man van het veld, werd slachtoffer van het geheel. Uit het niets kreeg hij plotseling met rood van het veld gestuurd. De altijd correcte Waem: “Het kwam als een totale verrassing uit de lucht vallen.”

Na afloop was trainer Klaas Wels een tevreden man: “We hebben gestreden tot de laatste seconde. Samen met de supporters hebben we er een mooie avond van gemaakt. 

Opstelling MVV Maastricht: Thijmen Nijhuis, Rico Zeegers (80. Clint Essers), Allan Delferriere, Sven Blummel, Nicky Souren, Mart Remans (90. Simon Libert), Roland Alberg (69. Orhan Dzepar), Matteo Waem. Mitchy Ntelo, Leroy Labylle, Marko Kleinen. 69. Orhan Dzepar 1-0. Gele kaart: Sven Blummel, Allan Delferierre. Rode kaart: 90+5: Matteo Waem. Scheidsrechter: Blank. Toeschouwers: 3.300.