Lierse Kempenzonen - MVV Maastricht: 1 - 1

Gelijkspel MVV tegen ploeg van oud-trainer René Trost (1-1)

MVV Maastricht heeft vrijdag 3 augustus jl. in het Belgische Westerlo met 1-1 gelijk gespeeld tegen de ploeg van oud MVV-trainer René Trost: Lierse Kempenzonen. Pieter Nys tekende in de eerste helft voor de 1-0. Vermeiren zorgde in de tweede helft via een strafschop voor de 1-1.

Het eerste gevaar in Lier kwam na tien minuten van de Kempenzonen, maar het schot werd door doelman Gilles Deusings van MVV gestopt. Een paar minuten later leverde een schot van Joeri Schroijen niets op. Halverwege de eerste helft moest Gilles Deusings opnieuw ingrijpen bij een schot van Vermeiren en Geens, de oud-doelman van MVV, verhinderde kort daarna dat Maxime Gunst voor MVV scoorde. Vermeiren schoot na een half uur spelen over het MVV-doel. MVV was sterker dan de Belgen. Tien minuten voor rust kwamen de Maastrichtenaren door een doelpunt van Pieter Nys verdiend op 0-1 en dat was ook de ruststand.

Trainer Ron Elsen stuurde voor het begin van de tweede helft Nino Everaers en Hawbir Moustafa het veld in ter vervanging van Maxime Gunst en Pieter Nys. In de 48e minuut kreeg MVV de kans de voorsprong te vergroten, maar Dimitri Lavalée schoot naast het doel van Geens. In de 60e minuut kwam Lierse op gelijke hoogte. Na een handsbal ging de bal op de stip en het schot verdween in het MVV-doel.

In de daarop volgende minuten verving Shermaine Martina Ricardo Ippel en maakten Luc Mares en Jérôme Deom plaats voor Kjell Knops en Koen Kostons. Tien minuten voor tijd kreeg Asumah Abubakar de kans de Maastrichtenaren op voorsprong te brengen, maar Geens redde Lierse. De keeper zag een schot van invaller Koen Kostons kort daarna over zijn doel gaan en zo bleef het bij 1-1.

De Sterrendragers vervolgen hun voorbereiding op de competitie zaterdag 4 augustus in Bunde. Dan is de plaatselijke voetbalclub de tegenstander (18.00u).

Opstelling MVV Maastricht
Deusings, Shermar, Lavalée. Ippel, Abubakar, Gunst (45. Moustafa), Schroijen, Nys (45. Everaers), Deom, Mares, Golpek