Jong PSV - MVV Maastricht: 0 - 0

MVV niet voorbij stug Jong PSV in Eindhoven (0-0)

MVV heeft maandag 19 december jl. de laatste wedstrijd van 2016 niet weten te winnen van Jong PSV. In een duel zonder écht veel hoogtepunten bleef het in de vrieskou 0-0. Hierdoor sluit MVV de eerste seizoenshelft af met een keurige derde plaats.

Door: Stephan van Appeven

Ron Elsen startte op de Herdgang met de gebroeders Shermar én Shermaine Martina beiden in de basis. De oefenmeester moest wat omzettingen plegen omdat Ricardo Ippel geschorst was. Met Shermar op rechtsback, Shermaine op de plek van Ippel, Alessandro Ciranni op rechtshalf en Kelechi Nwakali achter spitsen Pieter Nys en Thomas Verheydt, begon MVV aan de pittige klus in de Eindhovense bossen.

En pittig bleek het ook, gezien het feit dat MVV niet veel uitgespeelde kansen in de eerste helft creëerde. En het begon zo hoopvol: een voorzet van Joeri Schroijen na vijf minuten ging aan het brede lichaam van Thomas Verheydt voorbij. Maar verder dan dit kansje kwamen de Sterrendragers niet voor rust. Het duel deed erg veel denken aan de uitbeurt bij Emmen van laatst, eveneens op een maandagavond: weinig kansen, twee aan elkaar gewaagde teams en (matige) vrieskou. Jong PSV aan de andere kant maakte ook geen bijster goede indruk. Na 25 minuten was een verdwaalde voorzet van Poulsen het eerste wapenfeit. Al werd het juist een gevaarlijk moment omdat Bo Geens zich enigszins op de voorzet verkeek en de bal bijna in eigen doel sloeg. Twee schoten van Bergwijn in de 35ste en 36ste minuut, eentje ruim naast en eentje in het zijnet waren de andere hoogtepunten in een eerste helft zonder écht swingend voetbal.

Na de pauze veranderde er niet veel. MVV had de bal en probeerde het spel te maken, maar kreeg tegen de barricade aan PSV’ers, die zich terugtrokken op eigen helft, geen aanvallende vuist gemaakt. Na 65 minuten constateerden de dappere toeschouwers die de kou trotseerden het eerste MVV-gevaar na de pauze. Een gekraakt schot van Kelechi Nwakali werd ternauwernood gered door doelman Pasveer. Hendrix had namens PSV een minuut daarvoor net langs de kruising geschoten. Diezelfde PSV-middenvelder, die normaal gesproken ook in aanmerking komt voor een basisplaats in het eerste, deed tien minuten later nog een verwoede poging, maar kwam nu minder dichtbij dan voorheen (twee meter naast). Dit gebeurde in een fase waarin MVV even weinig te vertellen had en niet het spel maakte. Steven Pereira probeerde dit wel te doen in de 78steminuut, maar dreef zijn actie te ver door, waarna Jong PSV richting Bo Geens kon. Bergwijn, ook al zo’n speler met eerste elftalcapaciteit, besloot die aanval met een gericht schot tegen de lat. MVV ontsnapte daar aan een onnodige achterstand en misschien wel nederlaag. Het laatste wapenfeit van de wedstrijd was ook voor de thuisploeg, die zowaar het net nog even liet bollen. Maar Paal had vlak voor zijn omhaal, die in de blessuretijd binnenviel, hands gemaakt en kon zo fluiten naar zijn goal.

Er zat niet meer in voor MVV, maandagavond in Eindhoven, dat na dit gelijke spel in de winterpauze vier punten achterstaat op koploper VVV Venlo. Met 37 punten uit 19 duels en een derde plaats in de Jupiler League mag MVV echter zeer tevreden zijn over de eerste seizoenshelft en met een fijn gevoel aan het kerstdiner.