Jong PSV - MVV Maastricht: 1 - 0

MVV vergeet te scoren bij Jong PSV en lijdt 1-0 nederlaag

Het succesje dat volgens MVV-coach Ron Elsen voor de ploeg dringend nodig is, heeft MVV niet in Eindhoven weten te boeken. Van de nummer vier op de ranglijst -  Jong PSV - werd met 1-0 verloren. De Maastrichtenaren deden zichzelf te kort door enkele gouden mogelijkheden te missen en staan nu 15e op de ranglijst.

MVV begon de wedstrijd tegen Jong PSV met voor velen wellicht een verrassing in de opstelling. Niet Samy Mmaee maar Shermar Martina startte in de basiself. 

MVV liet Jong PSV vanaf het eerste fluitsignaal tot diep op eigen helft komen. Het technisch sterke PSV - met vier spelers met de nodige eredivisie-ervaring in de opstelling - mocht tot aan het strafschopgebied combineren maar werd daar gemakkelijk door de Maastrichtse defensie opgevangen. De eerste kans viel dan ook pas in de 19e minuut te noteren. Doelman Michael Verrips voorkwam een Eindhovense voorsprong door een afstandsschot van Malen fraai uit de bovenhoek te werken. 

De eerste doelpoging van MVV kwam van de voet van Jonathan Okita. In de 22e minuut probeerde hij zijn geluk vanaf 20 meter, zijn schot dwarrelde echter ruim naast. Vier minuten later klopte diezelfde Okita nadrukkelijk op de Eindhovense deur. Na een afgeslagen PSV-aanval counterde hij zichzelf vrij en schoot hij opnieuw op het vijandelijke doel. Doelman Room had hierbij alle geluk van de wereld. De oud-Vitesse keeper keerde de bal niet voldoende maar de binnenkant van de paal behoedde Jong PSV voor een achterstand. Een minuut later was opnieuw MVV dichtbij de openingstreffer. Een voorzet werd echter te zacht ingekopt door Pieter Nys. Het bleef in deze fase Maastrichtse kansen regenen. Zestig seconden later was het de beurt aan Joeri Schroijen. Na een fraaie actie op rechts manoeuvreerde hij zichzelf knap vrij maar schoot hij tegen doelman Room op. De rebound kon Jonathan Okita in het lege PSV-doel schuiven maar hij raakte de bal verkeerd. Aan de overzijde was het Michael Verrips die in de 30e minuut zijn klasse kon tonen. De vrijgespeelde Van Vlerken zag de MVV-goalie zijn schot vakkundig onschadelijk maken. Twee minuten later deed Verrips het nog eens dunnetjes over toen hij een inzet van Gakpo op het laatste moment keerde. 

In de 43e minuut mocht PSV via links - waar de Eindhovenaren constant naar de vrije ruimte zochten -  naar hartenlust tot op de zestien combineren. Duarte rondde het rondschuiven met een droge knal in de korte hoek af. Deze keer moest Michael Verrips het antwoord schuldig blijven: 1-0.

MVV startte de tweede helft offensiever en had grote delen van deze 45 minuten het betere van het spel. De eerste kans was desondanks voor Jong PSV, waar ex-MVV'er Twan Scheepers assistent trainer is. In de 51e minuut moest Alessandro Ciranni met een uiterste krachtinspanning een voorzet net voor het uitgestoken been van de inkomende Gakpo weghalen.Even later was het Lammers die een bal kon inglijden maar zijn projectiel ging over het Maastrichtse doel. MVV maakte het de Eindhovenaren lastig en kwam opnieuw bijna op gelijke hoogte. 

In de 68e minuut kwam Atilla Yildirim in het veld voor Marvin Ogunjimi. Binnen dertig seconden kon de invaller zich verdienstelijk maken. Hij ontfutselde de PSV-achterhoede de bal, ging alleen op Room af maar opnieuw stond de paal Maastrichts succes in de weg. MVV voerde de druk op de tegenstander op waarbij PSV geregeld in verlegenheid werd gebracht. Grote kansen voor MVV bleven echter verder uit waardoor de bespelers van De Geusselt de elfde seizoensnederlaag leden en niet een verdiend punt mee huiswaarts konden nemen.

De volgende wedstrijd speelt MVV op carnavalsvrijdag in Leeuwarden tegen Cambuur. De eerstvolgende thuiswedstrijd is vrijdag 16 februari tegen NEC Nijmegen. Aanvang 20.00 uur.