Jong PSV - MVV Maastricht: 2 - 0

MVV voetbalt aardig, maar pakt geen punten tegen Jong PSV (2-0)

Het is MVV Maastricht maandag 18 januari jl. niet gelukt om Jong PSV punten te ontfutselen. De thuisploeg, met in de gelederen o.a. De Wijs en Jozefzoon (beide zondag jl. nog in de PSV-selectie tijdens de uitwedstrijd tegen Feyenoord) en de van een blessure teruggekeerde Willems, liet MVV in de eerste helft vrij ballen. Na twee dodelijke counters stond het echter bij rust 2-0 voor de Eindhovenaren. 

MVV Maastricht kreeg in de eerste 25 minuten vrij spel van Jong PSV. Achterin werd veelvuldig rondgetikt, maar dat leidde verder tot weinig gevaar voor het doel van keeper Koopmans. In de 27e minuut was er een onnodige overtreding van Steven Pereira voor nodig om Jong PSV in kansrijke positie te brengen. De vrije trap van Lundqvist werd eenvoudig binnen gewerkt door De Wijs, die geen strobreed in de weg werd gelegd. Even later ging een foutieve inspeelpass vooraf aan een grote kans voor Bergwijn. De snelle spits schoot echter voorlangs. Aan de andere kant waren er schoten van Stef Peeters en Luca Polizzi, maar beiden konden Koopmans niet verrassen. Balverlies op het middenveld in de 41e minuut leidde tot een messcherpe counter van Jong PSV. De ingevallen Shermar Martina dacht Paal de bal nog te ontfutselen, maar de aanvaller kreeg het leer gelukkig mee en ook Kjell Knops en Jo Coppens konden vervolgens Bergwijn niet meer van de 2-0 afhouden. 

Na de thee kwam MVV iets beter uit de startblokken. De grootste kans was er voor Stef Peeters, nadat Santiago Palacios de bal uit een vrije trap twee keer in de muur had geschoten. De aanvoerder van de Sterrendragers pakte de bal op de rechterslof en zag dat zijn kanonskogel de paal teisterde. Het zat de ploeg van trainer Ron Elsen ook niet mee. In de laatste minuten van de wedstrijd zette Ricardo Ippel, na goed doorzetten over links, Jordy Croux vrij voor het doel. Zijn schot werd echter miraculeus door Koopmans uit het doel geranseld. De eindstand bleef derhalve 2-0 in het voordeel van de PSV-talenten. 

MVV Maastricht zakt door de nederlaag naar de 12e plaats op de Jupiler League-ranglijst. Vrijdag 22 januari a.s. komt wederom een directe concurrent voor de Play-Off plaatsen naar De Geusselt: FC Oss. De wedstrijd begint om 20.00 uur.