Jong FC Utrecht - MVV Maastricht: 0 - 0

MVV komt niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Jong Utrecht

MVV is op bezoek bij Jong FC Utrecht niet verder gekomen dan een doelpuntloos gelijkspel. Daarmee levert ook de tweede wedstrijd binnen vijf dagen in de Domstad geen Maastrichts succes op.

De Sterrendragers gingen furieus van start in de Galgenwaard. Ze leken vastbesloten om de bekernederlaag tegen de hoofdmacht van FC Utrecht te revancheren tegen het tweede elftal van de Domstedelingen, aangezien de thuisploeg in het eerste kwartier niet van de eigen helft af kwam. Al in de achtste minuut had Anthony van den Hurk de score al kunnen openen, maar de MVV-spits mikte na een goede loopactie voorlangs. Enkele minuten later miste Pieter Nys een uitgelezen kans op de 0-1 na een aardige redding van de Utrechtse doelman. Ook door middel van standaardsituaties stichtte MVV veel gevaar in de eerste helft. Tuur Houben, die de geschorste Joeri Schroijen verving, trapte met zijn linkerbeen veel ballen richting het vijfmetergebied, maar steeds ontbrak het aan daadkracht bij een Maastrichtenaar.

Die daadkracht miste ook Anthony van den Hurk in de achttiende minuut. Hij werd vrij voor doelman Nijhuis gezet en leek niet te kunnen missen, maar dat deed de nummer negen van MVV toch. Zijn schot was niet hard genoeg om de keeper te verrassen, waardoor de brilstand op het bord bleef staan. Na een halfuur spelen ging de Maastrichtse storm ietwat liggen, maar toch hielden de Sterrendragers het overwicht. De Domstedelingen hadden veel overtredingen nodig om MVV van het doel af te houden. De vrije trappen die de Sterrendragers daarmee verdienden leverden echter te weinig gevaar op. Pas vlak voor rust meldde Jong FC Utrecht zich voor het eerst gevaarlijk in het strafschopgebied van de Maastrichtenaren, maar dat was dan ook meteen een reuzenkans. Gelukkig stond Hawbir Moustafa goed opgesteld op de doellijn om de bal weg te werken.

Het vizier van de ploeg van Ron Elsen stond vlak na de rust ook niet op scherp. Een voorzet van Houben kon vrij ingekopt worden door Anthony van den Hurk, maar die knikte in de handen van de keeper. Aan de andere kant kwam MVV goed weg toen Mokono hard op de paal vuurde. Die mogelijkheid bracht het geloof bij Jong FC Utrecht dat er ondanks het Maastrichtse overwicht wel degelijk een resultaat te halen was. Vanaf de zestigste minuut ging de wedstrijd gelijk op en kregen beide ploegen mogelijkheden om de score te openen. Aan MVV-zijde miste Pieter Nys een aardige kans, terwijl Hilterman van Jong FC Utrecht een vrije trap in de handen van Luuk Koopmans schoot. De doelman van de Maastrichtenaren was daarna nog vaker nodig om een tegendoelpunt te voorkomen. Tot twee keer toe wist hij een kopbal van dichtbij te pareren.

Vanaf de tachtigste minuut zette MVV aan op weg naar drie punten. Het slotoffensief werd ingeluid door Pieter Nys, die een voorzet van Maxime Gunst uit de draai op de pantoffel nam en over schoot. Met Dogan Golpek en Koen Kostons als verse aanvallende krachten werd nog één keer alles uit de kast gehaald om een doelpunt te forceren. Vijf minuten voor tijd leek die goal er te komen toen Shermar Martina van dichtbij in kon koppen, maar hij besloot over het doel van Nijhuis. In de drie minuten blessuretijd was het vrouwen en kinderen eerst bij Jong FC Utrecht, dat een aantal gevaarlijke standaardsituaties weg wist te werken. In de allerlaatste minuut kreeg Shermar Martina alsnog een uitgelezen mogelijkheid om MVV de zege te schenken, maar de vrije trap van de verdediger vloog ruim over. Dat was meteen het einde van een frustrerende wedstrijd voor MVV, dat door het gelijke spel nalaat om een stap op de ranglijst te maken.

De volgende wedstrijd van MVV wordt op vrijdag 5 oktober aanstaande afgewerkt. Dan is FC Den Bosch om 20.00 uur de tegenstander in Stadion de Geusselt.

MVV Maastricht: Luuk Koopmans; Hawbir Moustafa (77. Marnick Vermijl), Luc Mares, Shermar Martina, Maxime Gunst; Ricardo Ippel, Pieter Nys, Shermaine Martina (85. Koen Kostons); Tuur Houben, Asumah Abubakar (59. Dogan Golpek), Anthony van den Hurk.