Jong FC Utrecht - MVV Maastricht : 1 - 2

MVV wint in Spakenburg van Jong FC Utrecht (1-2)

MVV Maastricht heeft op vrijdag 21 oktober jl. een 1-2 overwinning geboekt op Jong FC Utrecht in Spakenburg. Doelpunten van Thomas Verheydt en Patrick N'Koyi zorgden voor de derde overwinning op rij.

Ron Elsen kon weer rekenen op linksback Leroy Labylle en die startte dan ook opnieuw in de basis in plaats van Hawbir Moustafa. De eerste grote kansen van de wedstrijd waren voor Jong FC Utrecht. MVV kwam na een kwartier beter in de wedstrijd met dreigingen van Pieter Nys en Joeri Schroijen. In de 24e minuut zette Thomas Verheydt zich door en pegelde de bal vanaf 25 meter heerlijk binnen. 

In het begin van de tweede helft werd een schot van Florian Loshaj gered door doelman Heus van Jong FC Utrecht. Na deze kans van Loshaj kreeg Peterson van Jong FC Utrecht twee kansen, maar besloot twee keer naast het doel. In de 69e minuut maakte Patrick N'Koyi zijn droomdebuut voor MVV Maastricht. Hij kwam op het veld voor Luis Pedro en scoorde enkele seconden later de 0-2 door een assist van Joeri Schroijen. Na de 0-2 kregen beide ploegen nog enkele kansen, maar MVV leek op een makkelijke overwinning af te stevenen. In de 87e minuut maakte Steven Pereira een fout in het strafschopgebied en kreeg hiervoor zijn tweede gele kaart. De strafschop van Rubin werd gestopt door keeper Bo Geens. Door de rode kaart van Steven Pereira kwam Shermar Martina het veld in voor Thomas Verheydt. In de toegevoegde tijd kreeg Jong FC Utrecht weer een penalty na hands van Pieter Nys. Deze keer was het Van der Moot die de penalty nam en scoorde, maar het was niet meer dan een aansluitingstreffer voor de Domstedelingen.

Dankzij deze overwinning behoudt MVV Maastricht de tweede plek op de ranglijst en staan we één punt achter Jong PSV. Vrijdag 28 oktober om 20.00 uur staat er met MVV Maastricht - FC Volendam een topper op het programma in De Geusselt.