20:00
logo De Graafschap

De Graafschap

Jong FC Utrecht-MVV Maastricht: 0 - 1

Na Excelsior, Telstar boekte MVV Maastricht de derde zege op een rij: Jong FC Utrecht werd middels een robuuste teamprestatie met 1-0 verslagen. Maar ook blijkt dat de defensie momenteel meer dan  goed staat. Inmiddels is doelman Mike Havekotte 327 minuten lang niet meer gepasseerd. Drie wedstrijden op rij de nul houden is MVV niet meer gelukt sinds januari 2017.

Dat die nul tegen Jong FC Utrecht in de eerste helft gehouden werd, lag overigens niet alleen aan het goede verdedigingswerk van MVV maar ook aan het onbeholpen afwerken van de spelers uit de Domstad. In de eerste helft kreeg Utrecht vijf opgelegde kansen, waar de defensie van de Sterrendragers er niet goed uit zag.

De wedstrijd begon echter voortvarend. MVV zocht de aanval en had binnen tien minuten al twee opgelegde kansen via Arne Naudts. Hij miste het vijandelijke doel echter maar net. Wel scoorde Luc Mares na een hoekschop in de negende minuut maar de grensrechter meende gezien te hebben dat de Maastrichtse aanvoerder met zijn dikke teen buitenspel stond. De wedstrijd was voor een neutrale toeschouwers leuk om te volgen. Het counterende Utrecht dook geregeld gevaarlijk op voor het MVV-doel terwijl ook de mannen van Kalezic zich niet onbetuigd lieten.

Een mooi opgezette aanval via Sven Blummel belandde in de 27e minuut bij Arne Naudts, hij gaf voor op Joy Lance Mickels die de bal via de binnenkant van de paal in het net deponeerde. Na dit doelpunt ging MVV slordiger spelen, gaf te veel ruimte weg aan de tegenstander die echter weigerde te profiteren. De kansen in de 36e minuut (Mallahi) en 40e minuut (Fernandez) leken niet te missen maar eerst werd de bal – oog in oog met Havekotte – naast geschoven, de tweede mogelijkheid maakte de doelman onschadelijk.

Na de rust wisselde FC Utrecht topscorer Hilterman, hij maakt immers ook deel uit van het eerste team van FC Uttrecht. Daarbij zakte MVV dieper in, hield de gelederen prima gesloten en speelde minder slordig. Alleen in de laatste tien minuten drukte Utrecht MVV verder terug maar kansen waren er gedurende de tweede 45 minuten niet. Die waren er wel voor MVV. In de 46e minuut kon Naudts vanaf 15 meter uithalen maar ook nu ging de bal rakelings naast. Vanuit een moeilijke hoek was Blummel in de 78e minuut op weg naar de 0-2 maar zijn schot ging ternauwernood over.

Opstelling MVV: Mike Havekotte, Luc Mares, Brem Soumaoro, Rico Zeegers (71. Tim Zeegers), Gaston Salasiwa, Thibaut van Acker, Jerome Deom, Joy Lance Mickels, Djibril Dianessy (71. Marko Kleinen), Arne Naudts, Sven Blummel (89. Shermar Martina). Gele kaarten: Luc Mares en Gaston Salasiwa. Toeschouwers: 0.