Jong Ajax - MVV Maastricht: 1 - 1

MVV sleept punt uit vuur in Amsterdam tegen versterkt Jong Ajax (1-1)

Middels een fantastische vrije trap van Alessandro Ciranni in de 66e minuut, wist MVV Maastricht dinsdag 14 februari jl. een punt uit het vuur te slepen in de wedstrijd op De Toekomst in Amsterdam tegen Jong Ajax (1-1). De thuisploeg was voor deze gelegenheid versterkt met o.a. De Ligt, Nouri en Cassiera.

MVV Maastricht moest in Amsterdam Ricardo Ippel missen vanwege griep. Zijn plek op het middenveld werd ingenomen door Shermaine Martina. Ook Patrick N'Koyi was door het griepvirus geveld. Thomas Verheydt en Leroy Labylle, die eerder deze week al plat hadden gelegen met dank aan het virus, speelden wél en startten zelfs in de basis. 

De talenten van de Amsterdamse club kwamen twee minuten voor rust op voorsprong, nadat Mazraoui keeper Bo Geens van afstand verschalkte. Eerder al, zag diezelfde Bo Geens een bal van Frenkie de Jong via de paal weer terugstuiteren in het veld. Het was derhalve Jong Ajax dat in de eerste helft de beste kansen kreeg.

Na rust kwam MVV Maastricht steeds beter in het spel. Dat leidde tot kansen voor Joeri Schroijen, Kelechi Nwakali en Luis Pedro. Die laatste had in de 63e minuut de 1-1 op de schoen, maar verzuimde te scoren. Dat deed vrije trappenspecialuist Alessandro Ciranni drie minuten later wel: 1-1.

In de slotfase kregen beide ploegen nog kansen op de overwinning, maar er werden géén drie punten uitgedeeld op deze kille Valentijnsavond in Amsterdam.

MVV Maastricht speelt de volgende wedstrijd op zondag 19 februari aanstaande. Tegenstander in Stadion de Geusselt is dan FC Eindhoven (14.30 uur).