20:00
logo De Graafschap

De Graafschap

Jong Ajax-MVV Maastricht: 4 - 2

Wel de bloemen maar niet de punten. MVV kreeg van iedereen de complimenten na afloop van het duel in Amsterdam tegen Jong Ajax maar stond na 90 minuten opnieuw met lege handen. Daar waar vorige jaren na een nederlaag duidelijk was dat er niet meer in zat is het nu dat iedereen ziet dat MVV een flinke ontwikkeling heeft doorgemaakt. Helaas vertaalt het zich niet altijd in punten.

Na 7 minuten stond MVV al met 2-0 achter. In de tweede helft leek MVV de zaak recht te zetten, met fraaie combinaties en vele, vele 100 procent kansen.  Net als tegen Heracles werd MVV in de eerste minuten overrompeld. De defensie - Rein van Helden moest in de warming-up afhaken - had geen grip op Ajax waardoor het het binnen 400 seconden al 2-0 stond. MVV herpakte zich waardoor Sven Bummel 2-1 aantekende. Ajax kreeg nog enkele goede kansen maar doelman Matthys stond op zijn post.

in de tweede helft was het spel helemaal voor MVV. Desondanks scoorde Godts in de 51e minuut de 3-1. Hierna trok MVV alle registers open met soms oogstrelende combinaties. Steuckers was het die de 3-2 aantekende. Hierna creëerde MVV vervolgens kans op kans. Paal, lat, doelman, onfortuin in de afwerking stonden niet alleen de gelijkmaker in de weg maar zelfs een -minimaal- 6-3 MVV-overwinning.
in blessuretijd was de MVV-accu leeg en scoorde Ajax -tegen alle verhoudingen in - de 4-2.
maandag aanstaande staat voor MVVde topper in eigen huis tegen PEC Zwolle op het programma.