18:45

logo Willem II

Willem II

Jong Ajax - MVV Maastricht: 3 - 1

Mocht je als tegenstander van Jong Ajax geluk hebben, dan speelt de formatie van trainer John Heitinga met een veredeld A1-team, heb je pech dan staat er plots een flink versterkte formatie met de nodige invloeden van Ajax 1. De wedstrijd tegen MVV viel in de laatste categorie. Een 3-1 nederlaag was het gevolg.

Iedereen stond voor de wedstrijd enigszins met verbazing te kijken toen het wedstrijdformulier werd uitgedeeld. Oranje-international Devyne Rensch stond plots in de opstelling van Jong Ajax. Voor Rensch dus een bewogen maand: op 7 september debuteren tegen Turkije (6-1) in het grote Nederlandse elftal van Louis van Gaal, op 27 september MVV Maastricht ontmoeten. Hij was niet de enige blikvanger bij de Amsterdamse miljoenenformatie. Ook Danilo Pereira verscheen aan de start. Zelfs de topscorer van de Keuken Kampioen Divisie Max de Waal moest wijken voor de stalorders van Erik ten Hag. Danilo debuteerde in 2020 in Ajax 1, werd een jaar aan FC Twente uitgeleend en strijdt nu met Sebastian Haller om de spitspositie van Ajax 1.

De wedstrijd. Zoals te verwachten trok Ajax het spel tegen MVV naar zich toe. Het eerste half uur had MVV echter helemaal niets te duchten van de Amsterdammers. Sterker nog, MVV kreeg een uitgelezen kans om op 1-0 te komen. Oranje-international Rensch vloerde Remans, die een fantastisch pass van Clint Essers, hij speelde op de positie van de geschorste Waem, op waarde wist in te schatten. Sven Blummel legde aan vanaf de 11 meter maar doelman Setford stopte de strafschop. Drie minuten later deed Danilo het beter, nadat Leroy Labylle binnen de beruchte lijnen in de fout was gegaan. De Ajax-spits benutte de uitgelezen kans wel: 1-0. Terwijl iedereen al met zijn hoofd bij de thee zat, gooide Ünüvar de wedstrijd al op slot door 2-0 aan te tekenen.

Ook in de tweede helft had Ajax het betere van het spel. In de 61e minuut vertrok Danilo dan ten gunste van Max de Maal. De Braziliaan zag het bord met zijn rugnummer en besloot zijn inbreng bij Jong Ajax nog even snel extra glans te geven door in de 60e minuut de 3-0 aan te tekenen. In blessuretijd kon Orhan Dzepar iets aan de statistieken doen. Hij scoorde de 3-1. Opvallend is dat het de derde wedstrijd was voor Dzepar in Maastrichtse dienst en in alle drie de wedstrijden wist te scoren.

Opstelling MVV: Thijmen Nijhuis, Rico Zeegers (19. Tim Zeegers), Clint Essers (79. Simon Libert), Allan Delferriere, Leroy Labylle, Mart Remans, Nicky Souren, Marko Kleinen, Sven Blummel (80. Marciano Aziz), Mitchy Ntelo (64. Orhan Dzepar), Ronald Alberg (79. Bob Nijsten). Gele kaart: Tim Zeegers. Toeschouwers: 450.

De Ajax-goalie stopt de strafschop van Sven Blummel.