20:00
logo De Graafschap

De Graafschap

Helmond Sport-MVV Maastricht: 1 - 2

Het was werken, zwoegen maar alles bij elkaar een degelijke wedstrijd van MVV Maastricht in Helmond die uiteindelijk een verdiende 2-1 zege opleverde. En als je in een mindere 90 minuten toch de drie punten mee naar Maastricht haalt, dan maakt MVV ook op dit gebied sprongen. Gelet op wat er op de andere velden vrijdagavond gebeurde, deed MVV richting play offs goede zaken met deze eerste uit-zege van 2023. Kortom in Helmond was het deze dag een echte Goede Vrijdag voor de Maastrichtenaren.

MVV zocht vanaf het eerste fluitsignaal de weg richting Helmond-doel. Een gretige Sven Blummel nam in de beginfase het doel twee keer onder vuur, echter vooralsnog zonder resultaat. Na ruim een kwartier werd het spel - volgens de nieuwe richtlijnen van de KNVB - gestaakt. Een onverlaat gooide vanuit het MVV-vak vuurwerk op het veld waarop scheidsrechter Hensgens de ploegen direct naar binnen stuurde. Na een extra pauze van 20 minuten leek Helmond beter uit de kleedkamers gekomen. Desondanks was MVV veel doelgerichter. Dat bewees Sven Blummel na ruim een half uur. In een druk strafschopgebied schoot hij op doel. Via het lichaam van Koen Kostons verdween de bal achter ex-MVV-goalie Mike Havekotte.

In de 52e minuut kwam een voorzet van links bij de tweede paal terecht van Van Keilegom eenzaam en verlaten stond af te wachten. Hij profiteerde van deze onachtzaamheid in de MVV-defensie en verzilverde de eerste (en later bleek de enige echte) kans van de Brabanders: 1-1. Twee minuten later verzuimde de scheidsrechter een strafschop toe te kennen toen Sven Blummel binnen de beruchte lijnen hardhandig met bal en al onderuit werd gehaald. MVV liet weinig toe maar creëerde zelf in deze fase ook weinig. Na een uur spelen dan toch een beslissend moment in deze wedstrijd. De negatieve hoofdrol in dit verhaal was weggelegd voor Gulhaci die met een hardhandige kamikaze-actie Jarne Steuckers vanachter torpeteerde. Hij mocht direct met donkerrood inrukken. Hierna was het alleen nog MVV dat het spel domineerde. Koen Kostons was in de 64e (redding doelman) en 65e minuut (onderkant lat) heel dichtbij de tweede Maastrichtse treffer. MVV speelde powerplay en dat werd in minuut 70 beloond. Na goed combineren van Steuckers en Kleinen kwam de bal voor de voeten van Sven Blummel die zijn doelpuntenhonger van deze avond opnieuw beloond zag: hij schoot de bal vanaf 17 meter in het Helmondse net. MVV had nu duidelijk het betere van het spel, kreeg nog enkele kleine kansen maar scoorde niet meer. In de laatste minuten speelde Helmond nog een alles-of-niets-offensief maar echt gevaarlijk werd de ploeg van trainer Bob Peeters ook toen niet. De volgende wedstrijd is vrijdag 14 april in De Geusselt. Dan heet FC Dordrecht de tegenstander. Wie er niet bij zal zijn dan is Matteo Waem. Hij ontving zijn vijfde gele kaart en is geschorst. Wil jij er wel bij zijn en onze mannen richting de nacompetitie willen helpen? Koop dan snel een kaartje: klik HIER