Helmond Sport - MVV Maastricht: 2 - 2

MVV "heer en meester" in Helmond, maar beloont zichzelf niet (2-2)

"MVV was hier vanavond heer en meester in Helmond. Wij mogen uiteindelijk nog blij zijn met één punt". Dat was de conclusie van oefenmeester Roy Hendriksen van Helmond Sport. Zijn ploeg had in de allerlaatste minuut van de wedstrijd de overwinning uit handen gegeven, maar de coach van Helmond Sport was zeer realistisch in zijn opvatting over het spelbeeld van de wedstrijd. Met een 2-2 gelijkspel kregen de Sterrendragers inderdaad te weinig.

MVV Maastricht begon vanaf minuut 1 sterk aan de wedstrijd. Na ruim twee minuten kwam er een voorzet vanaf rechts die net voorbij ging aan zowel Thomas Verheydt als Emrullah Güvenç. Het had de 0-1 voorsprong voor MVV moeten zijn. Enkele minuten later werd er wél gescoord, maar dit gebeurde tegen de verhoudingen in door de thuisploeg. Nick Kuipers had bij een vrij trap licht contact met een Helmond-speler. Die liet zich makkelijk vallen. De actie werd ook nog eens ingezet van buiten het strafschopgebied, maar scheidsrechter Bax wees resoluut naar de penaltystip. Edwards bleef oog-in-oog met keeper Bo Geens cool: 1-0. Het doelpunt had weinig invloed op het spelbeeld van de wedstrijd. MVV Maastricht bleef lange tijd in balbezit en creeërde ook wel enkele mogelijkheden, maar kopballen van Steven Pereira en Thomas Verheydt troffen nét geen doel.

Meteen na rust was het wél raak voor de Sterrendragers. Uitgerekend Nick Kuipres, een jaar afwezig door blessureleed, kopte uit een prima corner van Jordy Croux binnen: 1-1. Het was verdiend. En MVV kreeg nog 45 minuten om op jacht te gaan naar de zo vurig gewenste driepunter. Toch zat doelman Kaya de gehele tweede helft in de weg voor de aanvallers van MVV. Uitgerekend in de laatste officiele minuut van de wedstrijd was het aan de andere kant Helmond Sport dat vanuit een vrije trap scoorde. Thomassen sprong hoog en kopte de bal onhoudbaar voor Bo Geens, via de binnenkant van de paal in het doel. Uitzinnige vreugde was er bij de thuisploeg. Er zouden drie punten worden gehaald, volledig onverdiend en onverwacht gezien het spelbeeld, maar daar maalde in Helmond niemand om. Of toch wel? De 11 MVV-ers die op het veld stonden dachten er anders over. Meteen vanuit de aftrap stormden de zwart-witten naar voren en in de allerlaatste minuut van de wedstrijd verdiende Jordy Croux nog een corner. Die nam hij zelf voor zijn rekening. Hij legde de bal panklaar op het hoofd van Thomas Verheydt die het leer met zijn hoofd een zwiep gaf. De bal landde pardoes op het hoofd van Emrullah Güvenç die, enigszins verbaasd, het leer in het net zag ploffen achter Kaya: 2-2.

Uiteindelijk werd een onverdiende nederlaag dus op het allerlaatste moment afgewend en start MVV Maastricht met één punt uit één lastig uitduel. Met name het vertoonde spel geeft goede hoop voor vrijdag 12 augustus aanstaande, als provinciegenoot VVV Venlo op bezoek komt in Stadion de Geusselt (20.00 uur aftrap). 

Fotoverslag