Helmond Sport - MVV Maastricht: 1 - 1

MVV geeft sterke eerste helft in Helmond geen vervolg: 1-1

Regen, kou, een leeg kil en vooral stil stadion. En dan ook nog twee punten in de slotfase uit handen geven (1-1) in een wedstrijd waarin MVV Maastricht zichzelf in een sterke eerste helft had kunnen belonen. De balans na 90 minuten voetballen tussen Helmond Sport en MVV bleef uiteindelijk in evenwicht.

"We laten hier de punten liggen omdat we verzuimd hebben in de tweede helft zo te spelen als in de eerste helft", aldus een teleurgestelde coach Ron Elsen na afloop. "In de eerste helft een prima MVV, vast aan de bal, goed de posities bezet. Alleen we verzuimden de tweede treffer binnen te tikken. Dan spelen we in de tweede helft slordig in balbezit. En we wisten dat we geen vrije trap moesten weggeven aan Helmond want juist uit dat soort situaties scoort deze ploeg vaak. En toch gebeurt het.... In de tweede helft heeft Helmond ook ingezet op fysieke kracht en daar hebben we dus moeite mee."

Slechts 800 Brabanders hadden zich de moeite getroost om de thuisclub in een hol klinkend sportpark De Braak in actie te zien. Immers, Maastrichtse supporters waren niet welkom in het SolarUnie-stadion in Helmond. Ondanks het ontberen van de steun van de twaalfde man kwam MVV furieus uit de startblokken. Binnen drie minuten drie hoekschoppen en twee mooie kansen maar geen doelpunten. Slordigheden in de MVV-aanvalslinie zorgde dat Helmond Sport in leven werd gehouden. In de elfde minuut ontsnapte MVV zelfs aan een achterstand toen Naudts in kansrijke positie kon uithalen. Doelman Luuk Koopmans redde de bal bekwaam uit de hoek. Een hard werkend MVV herpakte zich en nam het initiatief snel weer over en domineerde gedurende de rest van het eerste bedrijf.

Een snel uitgevoerde aanval over rechts in de 22e minuut bracht Joeri Schroijen op de flank in positie. Hij bediende de meegelopen Jérôme Deom op maat die onhoudbaar de 0-1 tegen de touwen schoot. MVV bleef de bepalende en dus bovenliggende partij. In de 40e minuut kreeg Joeri Schroijen de kans om de Sterrendragers op een 0-2 voorsprong te schieten. Alleen arriveerde de bal te hard bij de buitenspeler waardoor zijn eigen harde schot een meter naast het doel verdween.

Ook in de tweede helft startte MVV goed maar de eerste grote kans was desondanks voor Helmond Sport. In de 51e minuut werd de bal in een scrimmage van de Maastrichtse doellijn gewerkt. De mooiste actie van de wedstrijd viel in de 57e minuut te noteren. Nadat Joeri Schroijen in het strafschop-gebied Anthony van den Hurk aanspeelde, kapte de spits zich in de kleine ruimte fraai vrij. Zijn inzet werd echter door doelman Van Gassel uit het doel geranseld. Helmond Sport wisselde twee keer en ging aanvallender en dominanter spelen. MVV zag in de 63e minuut Pieter Nys met een blessure van het veld gaan. MVV verloor langzaam maar zeker de grip op de wedstrijd. Niet verwonderlijk dat er kansen gingen komen voor de thuisclub. Een dot van een mogelijkheid in de 79e minuut. Een strakke voorzet leek te worden ingegleden door Naudts, hij kwam echter een teenlengte tekort om de gelijkmaker aan te tekenen. Deze kwam er een minuut later toch. Een vrije trap vanaf 20 meter krulde Snepvangers fraai over het muurtje in de MVV-kruising: 1-1. In de 90e minuut ontsnapte MVV zelfs aan een nederlaag. Terwijl de Maastrichtenaren in de aanval waren werd er slordig balverlies in de opbouw geleden waardoor Helmond met vier aanvallers richting Koopmans kon counteren terwijl er maar twee MVV-verdedigers waren. Met kunst en vliegwerk werd een tegentreffer voorkomen en moest MVV genoegen nemen met één punt tegen een tegenstander die dit seizoen pas het zesde punt wist te vergaren. MVV blijft door dit resultaat gedeeld negende op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie.

De volgende wedstrijd speelt MVV in eigen huis tegen Sparta Rotterdam. Deze wedstrijd staat voor vrijdag 2 november op de kalender, aanvang 20.00 uur.

Opstelling MVV: Luuk Koopmans, Shermar Martina, Luc Mares, Marnick Vermijl, Maxime Gunst, Ricardo Ippel, Pieter Nys (63. Shermaine Martina), Jérome Deom (87. Tuur Houben), Anthony van den Hurk, Joeri Schroijen, Dogan Golpek (74. Asumah Abubakar)

Scheidsrechter: Van Herk. Gele kaarten: Jérome Deom, Ricardo Ippel, (MVV), Van der Gaag en Zwanen (Helmond Sport) Toeschouwers: 800