30 november
20:00
N.E.C. Nijmegen

N.E.C. Nijmegen

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

voetbal

Helmond Sport-MVV Maastricht: 1 - 1

Welgeteld 13 officiële speelminuten in 3 wedstrijden. En nu al matchwinnaar! Tegen Helmond Sport viel Thomas van Bommel vlak voor het einde in en hij was na afloop direct de meest besproken speler. Niet voor niets. want in de 92e minuut ramde hij een bal van dichtbij in de kruising, goed voor een punt voor MVV. 

Maar goed dat in Helmond geen supporters op de tribunes mochten zitten, want beide ploegen brachten weinig spektakel op het veld. 

Voor het eerst sloeg Helmond Sport de schrik echt om het hart toen er 36 minuten op de klok stonden. Een strakke voorzet van Deom schoot door het strafschopgebied en werd door iedereen gemist, inclusief de Helmond-doelman. Arne Naudts leek op weg de bal in te tikken. Helaas werd het leer nog net getoucheerd door een Helmond-been waardoor de MVV-aanvaller de oriëntatie op de bal verloor. Vier minuten later scoorde MVV dan toch. Koen Kostons schoof de bal binnen. De grensrechter scheen echter over een haviks-oog te beschikken en zag dat Kostons nipt buitenspel stond. 

Ook in de tweede helft weinig verbetering in het spel van beide ploegen. Wel opwinding en wel in de 48e minuut. Helmond-aanvaller Jelle Goselink ging heel makkelijk naar de grond, nadat Kai Heerings hem even kort aan het shirt trok. Een vroeg Sinterklaas-presentje van scheidsrechter Van der Laan dat dezelfde Goselink meer dan dankbaar uitpakte. Hij stuurde doelman Mike Havekotte naar de verkeerde hoek. De van Den Haag gehuurde doelman stond overigens voor het eerst in de basis. "Bill Lathouwers is een goede doelman. Maar ik mis leiderschap op het veld. Mike is een speler die bewijst dat hij die rol op zich kan nemen", liet Kalezic vlak voor de aftrap van de wedstrijd weten. Beide ploegen ploeterden voort waarbij in de 64e minuut Arne Naudts op weg leek naar de gelijkmaker na een goede actie van Jelle Duin. Het steekballetje van de MVV-spits schoot de Belg echter te zacht in. MVV ging wisselen en bracht meer druk naar voren .Grote kansen bleven echter uit. Tot de 92e minuut: 1-1.

"Een punt in blessuretijd pakken voelt wel als een overwinning", aldus trainer Darije Kalezic. "We hebben voetballend minder gebracht dan normaal. Ook de afspraken die we voor de wedstrijd gemaakt hebben, zijn niet nageleefd. We wisten waar de zwakke punten van de tegenstander zaten en daar hebben we te weinig gebruik van gemaakt. We speelden in de tweede helft onrustig. Maar we bleven wel op de been ondanks een achterstand. De laatste 20 minuten hebben we de druk op Helmond flink kunnen opvoeren waardoor we een verdiend punt hebben gepakt."

Thomas van Bommel glunderde na afloop van oor tot oor. "Ik ben blij dat ik zo belangrijk voor het team heb kunnen zijn. Ik zag de voorzet van Zeegers komen die slecht werd weggewerkt. De bal kwam precies voor mijn voeten en ik besloot direct uit te halen. Via een been van een Helmond-speler vloog de bal in de kruising."