Helmond Sport - MVV Maastricht: 1 - 0

MVV doet zichzelf te kort in Helmond (1-0)

In de eerste wedstrijd van het seizoen deed MVV Maastricht zich in Helmond tekort. Na een mindere eerste helft, waarin Helmond éénmaal het net vond, werd er in de tweede helft goed gespeeld door de equipe van trainer Ron Elsen. MVV kreeg een aantal goede kansen, maar keeper Van der Steen stond zijn mannetje en hield zijn doel schoon. Helmond griste daarmee de drie punten voor de neus van MVV weg: 1-0.

Met een nauwelijks fitte Prince Rajcomar in de spits en kersverse nieuweling Steven Pereira in de achterste linie, startte MVV Maastricht vrijdag 7 augustus jl. in Helmond tijdens de eerste competitiewedstrijd. In het nieuwe uittenue (voor de gelegenheid met witte broek) begon MVV aardig aan de wedstrijd. Luca Polizzi was de eerste MVV'er die de vuisten van keeper Van der Steen testte. Prince Rajcomar had even later in gedachten om in iedere geval in de buurt te komen van de Helmond-keeper, maar zijn vrije trap eindigde al in de muur. Aan de andere kant was het na 12 minuten meteen raak: Jo Coppens kwam ver uit zijn doel om een bal weg te stompen, voordat verdediger Kjell Knops dacht het leer weg te koppen. Door de halve ingreep kwam de bal bij een Helmond-speler, die vervolgens onbedoeld een assist gaf op medespeler Elbers. De Hemond-spits kopte de bal met een boogje binnen: 1-0. De twee volgende grote kansen waren voor de bezoekende ploeg. Eerst was het Pieter Nys die een corner rakelings voorlangs kopte. Daarna was een schot van Stef Peeters net niet secuur genoeg geplaatst om Van der Steen te verschalken.

Na rust legde MVV meer lef in het spel. Het was net datgene wat voor rust ontbrak bij de Sterrendragers. Helmond Sport werd teruggedrongen op de eigen helft en de aanvallen van MVV werden gevaarlijker. Prince Rajcomar mocht na een kwartier in de tweede helft vrij inkoppen, maar zijn inzet werd getoucheerd door Van der Steen en eindigde naast het doel. Even later werd Jordy Croux op links gevonden. De aanvaller schoot vervaarlijk, maar de bal vloog naast het Helmond-doel. Aan de andere kant moest Jo Coppens reddend optreden na een hard schot van El Allouchi. Via de keeper en de binnenkant van de paal rolde de bal het veld weer in. Het was een waarschuwing aan het adres van de Maastrichtenaren om niet met z'n allen naar voren te lopen. Risico werd er overigens wél genomen, door achterin 1 op 1 te spelen. Luca Polizzi en Pieter Nys vuurde in het laatste kwartier nog enkele schoten af op het vijandelijke doel, maar geen enkele bal was te machtig voor Van der Steen. Intussen maakte Shermaine Martina zijn debuut voor MVV Maastricht in het betaalde voetbal. De jonge verdediger werd 10 minuten later echter alweer vervangen door zijn broer Shermar, vanwege neusletsel.

Het mocht allemaal niet baten. MVV Maastricht wist de verdiende gelijkmaker niet meer te produceren en moest verslagen het veld verlaten. Wanhopen doet echter niemand. Het contrast met de eerste wedstrijd van afgelopen seizoen (Almere-uit, 5-0 verlies) was groot. Aanknopingspunten genoeg om positief te zijn en verder te bouwen aan een stabiele, fitte ploeg.  

Fotoverslag