Fortuna Sittard - MVV Maastricht: 1 - 2

MVV zet belangrijke stap richting Play-Offs met derbywinst (1-2)

Door een 1-2 winst op Fortuna Sittard in dé derby, maandag 11 april jl., heeft MVV Maastricht een grote stap gezet op weg naar het bereiken van de Jupiler Play-Offs. In de resterende drie wedstrijden van de competitie moet MVV er nu voor gaan zorgen dat het de comfortabele voorsprong op concurrent Helmond Sport (5 punten) niet meer uit handen geeft.

In Sittard begon MVV gedreven aan het duel. Het liet zien gretig te zijn en te weten dat vanavond grote belangen op het spel stonden. Niet alleen de senimenten van de derby golden. Ook het feit dat Fortuna een directe concurrent voor het bereiken van de Play-Offs was, zorgde voor een beladen duel tussen de streekgenoten. Pieter Nys bracht de Sterrendragers al na 7 minuten op voorsprong. Een prima combinatie over diverse schijven kwam bij de middenvelder uit, die via de binnenkant van de paal binnen prikte: 0-1. Na de voorsprong zakte het spelpeil enigszins in. Dat was mede ook te wijten aan het dramatische veld, dat meer weg had van een zojuist gerooide akker. Kansen waren er dan ook weinig. Pas in de slotminuut van de eerste helft kreeg Fortuna haar grootste kans, waaruit het meteen ook scoorde. Een vrije trap van Fafiani werd onderweg van richting veranderd, waardoor Jo Coppens het leer niet klemvast kon pakken, maar enkel nog kon keren. De terugspringende bal was een prooi voor De Regt. Met een sliding werkte hij de bal in het MVV-doel: 1-1. Een slecht moment om een doelpunt tegen te krijgen, zo vlak voor rust. Eén minuut later was het Jordy Croux die aan de andere kant doelman Kaya nogmaals testte, maar zijn inzet werd gepakt door de Fortuna-goalie.

Na rust liet MVV er echter geen gras over groeien. Na amper anderhalve minuut lag de bal voor de tweede keer deze avond achter doelman Kaya. Het was Janssen die, net als in de wedstrijd in Maastricht, zijn eigen keeper uit een corner koppend verschalkte: 1-2. MVV stond derhalve weer aan de positieve kant van de score. Het was dan ook Fortuna dat vol op jacht ging naar de gelijkmaker. De thuisclub, die afgelopen vrijdag een vrije avond had, was nog fris en kon de gashendel net iets meer open trekken dan de MVV-ers, die al een zware wedstrijd tegen VVV Venlo in de benen hadden. Eerst was het Schroijen die een bal op de lat krulde, boven Jo Coppens. Even later kopte Van Son goed in, maar was de Belgische doelman op zijn post. Daarna wa shet De Regt die uit een corner vrij mocht inkoppen maar snoeihard naast mikte. De laatste grote kans was voor invaller Saddiki, die de bal vanaf rand 16-meter op de binnenkant van de paal mikte. MVV kwam goed weg en kon na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bakx drie punten bijschrijven.

Drie punten die ontzettend belangrijk zijn in de strijd om die laatste, felbegeerde Play-Offplek. De grootste concurrent daarvoor is Helmond Sport, dat 5 punten achter staat op de equipe van Ron Elsen. Telstar (4 punten achter, maar één wedstrijd meer gespeeld), FC Den Bosch (7 punten) en Fortuna Sittard (8 punten) lijken hun kruit te hebben verschoten. Echter, met nog drie wedstrijden voor de boeg zijn er nog 9 punten te behalen voor betreffende clubs. Telstar kan nog maximaal 6 punten behalen. 

De situatie m.b.t. de laatste Play-Offplek (met nog drie wedstrijden te spelen / Telstar nog twee):

*FC Volendam        45 pnt uit 33 wedstrijden
*MVV Maastricht  44 pnt uit 33 wedstrijden
*Telstar                    40 pnt uit 34 wedstrijden
*Helmond Sport     39 pnt uit 33 wedstrijden
*FC Den Bosch      37 pnt uit 33 wedstrijden
*Fortuna Sittard      36 pnt uit 33 wedstrijden

Fotoverslag