Fortuna Sittard - MVV Maastricht : 0 - 3

Soevereine overwinning MVV in derby tegen Fortuna (0-3)

MVV Maastricht boekte vrijdag 6 maart jl. een soevereine overwinning in Sittard. In de derby werd Fortuna eenvoudig aan de kant gezet: 0-3. MVV overheerste de wedstrijd en kreeg de beste kansen. Davy Brouwers, Stef Peeters en Jordy Croux scoorden de doelpunten voor de Sterrendragers.

In het begin van de eerste helft gingen beide teams goed tegen elkaar op. Er was dreiging voor beide doelen, maar zowel Kaya als Jo Coppens hielden hun doel schoon. MVV Maastricht greep gaandeweg de eerste helft het initiatief en dat leidde tot een goed kans voor Niels Vorthoren. De lat voorkwam echter een doelpunt van de middenvelder en uit de tegenaanval ontstond ook nog eens een grote kans voor Fortuna, waarop Jo Coppens goed anticipeerde. De eerste goals vielen pas aan het einde van de eerste helft. Goed doorzetten van Bryan Smeets over links, na een kaats met Sven Braken, leidde tot een voorzet die Davy Brouwers eenvoudig kon binnen tikken: 0-1. Een goal uit het boekje. Niet veel later stoomde Jordy Croux over de linkervleugel. In eerste instantie belandde zijn voorzet via Turan weer in zijn voeten en kon de snelle aanvaller alleen richting het doel van Kaya. Turan zette op de rand van het strafschopgebied een tackle in, maar raakte de benen van Jordy Croux en niet de bal. Zo kon scheidsrechter Mulder niet anders dan naar de stip wijzen. Stef Peeters pakte resoluut de bal en trapte onberispelijk binnen: 0-2. Een luxe voorsprong op een goed moment, vlak voor rust. 

Dat laatste maakte MVV dit seizoen nog niet vaak mee en dan is het gevaar dat je na rust te slap en te makkelijk begint aan de tweede helft. Ron Elsen had in de rust moeten wisselen aangezien Kjell Knops last van zijn knie ondervond. Dalian Maatsen nam zijn plek in, centraal links in de verdediging. Een hachelijk moment ontstond al na één minuut, toen Maatsen een bal van Jo Coppens kreeg ingespeeld, maar de bal niet goed onder controle kreeg. Mert joeg de opvolgende kans echter hoog over het doel van de Belgische keeper. Daarna was het MVV dat de kansen uitspeelde. Stef Peeters probeerde het met een kanonskogel vanuit de tweede lijn. Kaya kreeg de bal niet onder controle en bokste de bal voor de voeten van Davy Brouwers, die echter vergat te controleren en meteen uithaalde. Zijn vlammend schot vloog over het doel van Kaya. Daarna was het Jordy Croux die vanaf links een goed voorzet gaf op Davy Brouwers, die net te laat zijn sliding bij de tweede paal inzette en de bal in het zijnet zag gaan. De 0-3 hing in de lucht en viel dan ook in de 71e minuut. Bryan Smeets legde de bal vanuit een corner precies op het hoofd van de bij de tweede paal insnellende Jordy Croux. Die 'snoekte' de bal tegen het net: 0-3. Ron Elsen bracht daarna Pascal Huser en Wimilio Vink in de ploeg voor de moegestreden Sven Braken en Davy Brouwers. MVV speelde de wedstrijd rustig uit en kon na afloop concluderen dat het de 4e periode goed was gestart. 

De volgende wedstrijd in de 4e periode speelt MVV op vrijdag 13 maart thuis tegen RKC Waalwijk (aanvang 20.00 uur).

Fotoverslag