FC Volendam - MVV Maastricht: 3 - 2

MVV krijgt te laat grip op wedstrijd in Volendam (3-2)

Met een blessuregolf die de selectie teisterde, stapte MVV Maastricht vrijdag 9 november jl. in de bus naar FC Volendam. De plekken in de bus van de vier geblesseerden (Nys, Shermaine en Shermar Martina én Hawbir Moustafa) én de geschorste Ricardo Ippel werden ingenomen door jeugdexponenten Dimmy Kool, Raoul Last én Xavier Mbuyamba. Ook de zieke Asumah Abubakar ontbrak in de bus.

Met een bank die derhalve alleen bestond uit veldspelers vanuit de MVV-jeugd, begon MVV Maastricht aan de wedstrijd. Gelegenheidsaanvoerder Anthony van den Hurk won meteen het eerste duel van de wedstrijd: de toss. Daarna lieten de rood-witten het spel echter volledig uit handen glippen. Deul maakte er in de 15e minuut 1-0 van. Hij verschalkte Luuk Koopmans met een kopbal. MVV leek aangeslagen en FC Volendam kreeg een boost. Luc Mares moest halverwege de eerste helft handelend optreden om een grotere achterstand te voorkomen. Met de 1-0 achterstand werd dan ook de rust in gegaan.

In de tweede helft ging het snel. In de 49e minuut maakte verdediger Baly er 2-0 van, gevolgd door de 3-0 twee minuten later door opnieuw Deul met het hoofd. Daarmee leek de wedstrijd gespeeld.

In de 66e minuut wisselde Elsen en co. Er moest iets gebeuren en dus maakten Nino Everaers en Lars Reck beiden hun MVV-debuut. Zij kwamen erin voor Dogan Golpek en Joeri Schroijen.

Debutant Lars Reck zorgde ervoor dat de nederlaag iets dragelijker werd. Hij gaf de bal in de 72e minuut voor op Anthony van den Hurk die de 3-1 aantekende met het hoofd.

Na die tegentreffer voetbalde MVV iets brutaler, mede met dank aan het frisse bloed en de pit die de debuterende invallers in de wedstrijd legden. Er kwam overigens nog een derde debutant voor MVV in de ploeg. Vijf minuten voor tijd trok Xavier Mbuyamba voor de eerste keer zijn MVV-shirt aan met nummer 31. Hij verving Tuur Houben. Even daarvoor had Jérome Deom de achterstand van MVV verkleind: 3-2.

Het slotoffensief wat daarna werd ingezet, leverde nog een schietkans op voor Koen Kostons, maar hij kon de Volendam-goalie niet meer verschalken. Zo bleef het 3-2 en moest MVV zonder punten de bus in richting Maastricht.

Volgende week móet het beter, als thuis de Derby van het Zuiden op het programma staat tegen Roda JC (zondag 18 november, 12.15 uur).