FC Volendam - MVV Maastricht: 2 - 2

MVV heeft aan een spectaculair duel met FC Volendam één punt overgehouden. De Maastrichtenaren stonden al na vijf minuten op een 0-2 voorsprong, maar bezweken in de tweede helft toch aan de Volendamse druk: 2-2.

De weinige supporters die de moeite hadden genomen om naar het Kras Stadion te komen zaten nog niet of de 0-1 stond al op het scorebord. Linksback Christophe Janssens gaf een strakke voorzet, die door Jonathan Okita tot doelpunt werd gepromoveerd. Ook de volgende Maastrichtse aanval eindigde in het net. Een hoekschop van Alessandro Ciranni werd door Shermaine Martina binnen geknikt, waardoor MVV in ongekende weelde verkeerde. De thuisploeg was daardoor wakker geschrokken. De oranjehemden trachtten iets meer druk te zetten op de Maastrichtse achterhoede en dat leverde ook wat kleine mogelijkheden op. Vooral Stroo, spits van FC Volendam, had op het scorebord terecht kunnen komen.

Pas na twintig minuten meldden de Sterrendragers zich weer op de vijandelijke helft. Eerst was het Tuur Houben die het kopduel tegen zijn lange bewaker niet kon winnen, daarna was Atilla Yildirim heel dichtbij de derde Maastrichtse goal. Hij verlengde een voorzet van Okita, maar de bal eindigde tot opluchting van het thuispubliek op de paal. Dit leidde een goede fase van MVV in, waarbij de mannen van Ron Elsen de controle over de wedstrijd terugkregen. Kansen leverde het overwicht echter niet op, waardoor de Volendammers bleven hopen op een aansluitingstreffer voor de rust. Die leek er niet te komen, totdat Steven Pereira de bal te ver voor zich uit speelde. Hij raakte de bal kwijt en zag tot zijn afgrijzen dat FC Volendam de kans goed uitspeelde en Stroo het laatste tikje gaf: 1-2. Even daarna leek het zelfs 2-2 te worden toen een knal van Visser richting de kruising zeilde, maar Verrips toonde zijn klasse met een prima redding.

In het begin van de tweede helft trok FC Volendam ten strijde en was het aan doelman Michael Verrips te danken dat de gelijkmaker niet viel. De lange doelman keerde inzetten van Stroo, Visser en Doodeman en hield de bezoekers daarmee op de been. Ondertussen counterde MVV ook naar een aantal goede kansen op de 1-3. Jonathan Okita had die op zijn schoen toen hij na een goede aanval volledig vrij opdook bij de tweede paal, maar het gehaaste schot van de buitenspeler kon worden gekeerd door ex MVV-doelman Hobie Verhulst. Ook Atilla Yildirim leek op weg naar de derde Maastrichtse goal, maar hij kreeg de bal niet lekker mee. Het missen van deze kansen werd MVV uiteindelijk fataal. Een lange bal van achteruit eindigde bij Antwi, die de achterlijn haalde en de vrijstaande Doodeman zag staan. Die bedacht zich geen moment en vuurde de 2-2 tegen de touwen.

Toen de storm van de thuisploeg tien minuten voor tijd eindelijk was gaan liggen kroop MVV weer wat verder uit de schulp. Twee aanvallen via Kelechi Nwakali en Jonathan Okita konden net niet met een doelpunt worden bekroond, maar de grootste kans was voor invaller Joeri Schroijen. Jonathan Okita bediende de linksbuiten op maat, maar die schoot de bal vanaf vijf meter over het doel van Verhulst. Door die misser werd het toch nog billenknijpen voor MVV. Een kopballetje van Stroo moest weggehaald worden door Samy Mmaee en de verdediger was daarna weer nodig om een gevaarlijke aanval te verdedigen. Vlak voor tijd was de allerlaatste kans voor de bezoekers uit Maastricht. Joeri Schroijen kwam in het strafschopgebied in balbezit, maar zag de volledig vrijstaande Luc Mares over het hoofd. In plaats van een assist besloot hij met rechts uit te halen, maar zijn schot miste alle richting. Daardoor eindigde het spectaculaire treffen tussen FC Volendam en MVV in een 2-2 gelijkspel en houden de Maastrichtenaren FC Volendam op drie punten achterstand in de Jupiler League.

De volgende wedstrijd voor MVV staat gepland op vrijdag 16 maart. Dan gaan de Sterrendragers op bezoek bij RKC Waalwijk.