FC Oss - MVV Maastricht: 1 - 0

Onnodige 1-0 nederlaag MVV bij FC Oss

De sterren richting het duel met FC Oss stonden voor MVV nog wel zo gunstig. De laatste twee competitieduels (FC Dordrecht en Jong AZ) gewonnen. En ook van de laatste 13 ontmoetingen tegen FC Oss werden er 10 gewonnen. De laatste vijf onderlinge duels werden allemaal in het voordeel van de Maastrichtenaren beslecht. Vorig jaar eindigden beide ontmoetingen in twee probleemloze 3-0 zeges voor de Sterrendragers. Vlak voor Kerstmis 2017 vergat MVV zichzelf een kerstcadeau onder de Maastrichtse kerstboom te leggen en verloor het totaal onnodig een duel (1-0) dat eigenlijk geen winnaar verdiende.

MVV - waarbij alleen nog Ippel en Janssens wegens langdurige blessures ontbraken - ging furieus van start en gaf Oss vanaf de eerste seconde geen moment rust en ruimte om in het spel te komen. In de vierde minuut klopte MVV dan ook al direct twee keer meer dan nadrukkelijk bij het FC Oss-doel aan. Dean Koolhof zag eerst zijn inzet  van de lijn gewerkt waarna Joeri Schroijen net niet bij de bal kon komen om kans twee in een doelpunt om te zetten. MVV bleef in het verdere verloop van de eerste helft lange tijd het betere van het spel houden maar de ploeg kon het de stug verdedigende Brabanders toch niet echt moeilijk maken. De achterhoede en het middenveld van de Maastrichtenaren stonden goed waardoor doelman Michael Verrips in de eerste helft slechts één keer in actie hoefde te komen.

In de 24e minuut leek MVV via een van richting veranderd afstandsschot dan toch de leiding te nemen. Een uiterste krachtinspanning van doelman Mous moest er aan te pas komen om de bal uit de kruising te ranselen. De wedstrijd zakte na een half uur langzaam maar zeker in, waarbij veelvuldig balverlies aan beide zijden het spel niet ten goede kwam. In de 38e minuut moest er een fraaie redding van Michael Verrips aan te pas komen om te voorkomen dat Oss de eerste en enige kans van de eerste helft in een doelpunt zou omzetten. Na een vrije trap kopte De Regt keihard in, maar de Maastrichtse goalie stond in de december-mist attent op zijn plek. 

Ook in de tweede helft kon het vertoonde voetbalspel het publiek niet in vuur en vlam zetten. Balverlies aan beide kanten zorgde voor een rommelig verloop van het spel. De eerste grote kans was er in de 55e minuut voor Oss. In een scrimmage vijf meter voor het doel viel de bal echter goed voor een MVV-voet en kon het leer worden weggewerkt.

In de 59e minuut kwam een voorzet op de slof van Bakx. Gelukkig voor MVV raakte hij de bal - vanaf twaalf meter - verkeerd en ging de bal naast het doel. Het MVV van de eerste dertig minuten was nu helemaal verdwenen. Vooral door eigen slordigheden liet het spel te wensen over. Ook werd duidelijk dat de automatische patronen bij MVV - door de vele afwezigen de laatste maanden - geregeld ver te zoeken waren.

In de 66e minuut viel pas het eerste echte MVV-wapenfeit in de tweede akte van dit duel tussen de middenmoters van de Jupiler League te noteren. Een zacht afstandsschot van Marvin Ogunjimi - na twee maanden blessureleed weer als invaller van de partij - vormde echter geen probleem voor doelman Mous. Oss kreeg langzaam maar zeker meer grip op het spel en het was dat het vizier niet scherp stond waardoor drie ballen hoog over verdwenen. In de 77e minuut was slordig verdedigen en niet attent ingrijpen de aanleiding voor de 1-0. Van de Venne kon zodoende vanaf 17 meter doeltreffend uithalen. MVV kon ook na dit doelpunt geen echte vuist maken en bleef moeite hebben om een bal naar een speler met hetzelfde shirt te spelen. Vrijwel gelijktijdig met het laatste fluitsignaal kon MVV dan toch bijna nog een punt mee naar Maastricht nemen. Een lange voorzet van Marvin Ogunjimi viel op de voet bij een andere invaller, Florian Loshaj, maar die kon de moeilijke bal niet tussen de palen krijgen. Hierdoor sluit MVV het voetbaljaar 2017 met een onnodige nederlaag af.

Tot vrijdag 12 januari 2018 is er een korte winterstop. MVV hervat die dag de competitie met het thuisduel tegen Telstar. Aanvang: 20.00 uur. Voor die tijd oefent MVV wel nog in De Geusselt tegen BVV Barendrecht en wel op 6 januari 2018, aanvang 15.00 uur. De eerste training van 2018 staat voor de MVV-selectie op het programma op woensdag 3 januari om 10.30 uur in Stadion de Geusselt.