FC Emmen - MVV Maastricht: 2 - 1

MVV vertrekt ondanks spannende slotfase zonder punten uit Emmen (2-1)

MVV is er niet in geslaagd om zes punten te pakken uit het dubbele speelweekend. Op bezoek bij FC Emmen had de ploeg van Ron Elsen lange tijd niets te vertellen, maar kwam het in de slotfase door een doelpunt van Dogan Golpek toch nog dicht bij een gelijkspel. Ondanks een slotoffensief waarin zelfs keeper Michael Verrips een aantal keer in het vijandelijke strafschopgebied opdook bleven de punten in Drenthe: 2-1.

Om ervoor te zorgen dat de thuisoverwinning op Helmond Sport een passend vervolg kreeg moest MVV op maandagavond 27 november een goed resultaat boeken bij FC Emmen. De statistieken spraken in het voordeel van de Maastrichtenaren, want van de laatste vijf uitwedstrijden in Drenthe wist MVV er drie winnend af te sluiten en verloor het er maar één. Die wetenschap leken de Sterrendragers niet in het achterhoofd te hebben, want vanaf het eerste fluitsignaal liep MVV achter de feiten aan. In de eerste tien minuten kreeg de thuisploeg al drie aardige kansen, waarvan de laatste de openingstreffer van FC Emmen opleverde. Bannink bereikte na een vlot lopende aanval spits Peters, die de bal in één keer op de slof nam en Michael Verrips kansloos liet.

Ook na de openingstreffer kregen de Sterrendragers geen grip op het spel van Emmen. Vooral spits Hemmen was met zijn duelkracht een plaag voor de MVV-defensie, want iedere lange bal kon opgevangen en doorgespeeld worden. Hemmen leidde na twintig minuten dan ook een enorme kans voor de Drentenaren in, maar het schotje van Peters rolde via beide doelpalen weer uit het doel. Pas na een half uur liet MVV zich op de helft van Emmen zien toen Florian Loshaj een hoekschop het strafschopgebied indraaide, maar de kopbal van Matisse Thuys verdween naast het doel van Emmen-goalie Telgenkamp. Aan de andere kant ging de bal er wel in. Bannink werd op het randje van buitenspel diep gestuurd, waarna hij de paal raakte. De rebound was een intikker voor Peters, die daarmee zijn tweede treffer liet noteren: 2-0. Vlak voor rust kreeg Koen Kostons de mogelijkheid om de achterstand weer te halveren, maar de jonge aanvaller vergat af te drukken.

Na de theepauze toonde MVV de wil om nog iets van de wedstrijd te maken, maar het zat de Sterrendragers allesbehalve mee. Nadat Atilla Yildirim een foutje van Telgenkamp net niet af wist te straffen probeerden Loshaj, Thuys en Okita de voorwaartsen te bereiken, maar de eindpass was telkens net niet goed. Daardoor kreeg MVV geen uitgespeelde kans om het FC Emmen nog moeilijk te maken, terwijl de gastheren geen aanstalten meer maakten om de aanval te zoeken. Na zesenzestig minuten leken de Maastrichtenaren alsnog de aansluitingstreffer te maken toen Atilla Yildirim een voorzet van Joeri Schroijen binnen werkte. Dat deed de spits volgens scheidsrechter Kevin Blom echter met zijn hand, waardoor de goal werd afgekeurd, Yildirim geel ontving en MVV weer opnieuw op zoek moest naar de 2-1.

Met het aanbreken van de slotfase startte ook het slotoffensief van de Sterrendragers. Dat werd in gang geschoten door Joeri Schroijen, die zichzelf over de linkerkant vrijspeelde en de reflexen van Telgenkamp testte. Met nog vijf minuten reguliere speeltijd op de klok was het de jarige invaller Dogan Golpek die de spanning terug in de wedstrijd bracht. De linkeraanvaller kreeg op de rand van het strafschopgebied de bal, waarna hij via de binnenkant van de paal de rechter benedenhoek vond en de 2-1 op het scorebord zette. Daarna zette MVV alles op alles om de gelijkmaker te forceren en Michael Verrips stormde in blessuretijd bij een vrije trap voor de gasten dan ook naar voren om een mannetje meer in het strafschopgebied te hebben. Ondanks een klutssituatie waarbij de bal op een hand van een Emmenaar terecht leek te komen viel de bal niet meer goed voor de ploeg van Ron Elsen, waardoor MVV de lange busreis naar Maastricht zonder punten moest aanvaarden. Eén persoonlijk succes was er wél nog te noteren in de 90e minuut. DiLivio Jungschleger maakte zijn debuut in het betaalde voetbal. Hij verving de moegestreden Matisse Thuys. Aanstaande vrijdag krijgt MVV de volgende kans om drie punten aan het totaal toe te voegen. Jong Ajax is dan in Stadion de Geusselt om 20:00 uur de tegenstander.