FC Dordrecht - MVV Maastricht: 2 - 4

Wederopstanding in tweede helft brengt MVV driepunter in Dordrecht (2-4)

Een puike tweede helft heeft MVV drie punten opgeleverd in het uitduel bij FC Dordrecht. Nadat de Sterrendragers na een hectische openingsfase op een 2-1 achterstand waren gekomen, draaiden de Maastrichtenaren de wedstrijd na de pauze in hun voordeel om: 2-4.

Vorig jaar slaagde MVV er in om te winnen aan de Krommedijk (0-1) en daarmee een goede serie wedstrijden in te luiden. Die hoop koesterden de staf, de spelers en de meegereisde supporters dit jaar ook, want van de afgelopen vijf wedstrijden wist MVV er maar één winnend af te sluiten. Na tien minuten voetballen op het besneeuwde veld braken de gastheren de wedstrijd open en leek de Maastrichtse hoop tevergeefs. Een hoekschop vanaf de linkerkant werd hard ingekopt door Alkan, die daarmee Michael Verrips kansloos liet en de 1-0 maakte. De gelijkmaker liet echter niet lang op zich wachten. Alessandro Ciranni kreeg een vrije trap te nemen aan de zijkant van het veld, waarna zijn gemikte trap door niemand werd aangeraakt en in de verre hoek achter doelman Wolters plofte: 1-1.

De Sterrendragers konden niet lang genieten van de gelijke stand, want direct vanaf de aftrap trokken de Schapenkoppen naar voren en zag scheidsrechter Oostrom een overtreding van Steven Pereira in het strafschopgebied. De verdediger zou zijn directe tegenstander vast hebben gehouden, waarna de bal op de stip ging. Dordrecht-spits Arias ontfermde zich over het buitenkansje en tekende de 2-1 aan. Na het enerverende begin van de wedstrijd ging de storm liggen en hadden beide ploegen moeite om grip op de wedstrijd en op het veld te houden. Toch was het FC Dordrecht dat de betere kansen kreeg en MVV mocht van geluk spreken dat het geen derde treffer hoefde te incasseren. Bakker miste een enorme kans van dichtbij nadat Verrips een rebound moest weggeven en een achterwaartse kopbal van Bliek scheerde rakelings naast. De ploeg uit Maastricht slaagde er niet in om in de eerste helft nog een noemenswaardige aanval te produceren en ging daardoor met een 2-1 achterstand rusten.

Na de thee werd duidelijk dat MVV-trainer Elsen zijn ploeg wat meer naar voren had gedirigeerd. De Maastrichtenaren probeerden vaker te combineren op de vijandelijke helft en zetten de thuisploeg vast. Waar Atilla Yildirim tot twee keer toe net niet doeltreffend was, leverde het betere spel van MVV in de achtenvijftigste minuut de gelijkmaker op. Na een aardige aanval werd Dean Koolhof vrijgespeeld op de rand van het strafschopgebied, waarna de middenvelder met een lage schuiver in de verre hoek de doelman kansloos liet: 2-2. De gelijkmaker was echter het teken voor de thuisploeg om er een schepje bovenop te doen en actief op zoek te gaan naar een nieuwe voorsprong. Daar kregen de Dordtenaren ook genoeg kansen voor, want de bal lag diverse keren op een gevaarlijke plek voor de goal van Michael Verrips. FC Dordrecht sprong echter niet goed om met de mogelijkheden en dit werd met nog twintig minuten op de klok keihard afgestraft door MVV.

De Sterrendragers verdienden aan de linkerkant van het veld een vrije trap. Alessandro Ciranni draaide de bal het strafschopgebied in en bereikte Samy Mmaee, die met een ferme kopbeweging het leer in de verre hoek knikte en MVV voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong zette. Vijf minuten later was het weer feest in het uitvak. Tuur Houben kwam knap door over rechts en had een prima voorzet in huis. Koen Kostons was ondertussen naar de eerste paal geslopen en wist zijn voet net tegen de bal te krijgen, waardoor hij de Dordtse goalie in de korte hoek klopte: 2-4. Daarmee creëerde MVV een marge van twee doelpunten verschil en leunden de Maastrichtenaren in de slotfase op de defensie. Die hield relatief eenvoudig stand, want de voorzetten van FC Dordrecht werden tot het laatste fluitsignaal uitverdedigd. Daarmee slaagt MVV er voor het eerst sinds 8 september weer eens in om een uitwedstrijd te winnen en slaat het een gat met FC Dordrecht op de ranglijst. Op vrijdag 15 december komt MVV weer in actie. Dan is Jong AZ in Stadion de Geusselt de tegenstander (20.00 uur).