FC Dordrecht - MVV Maastricht: 0 - 1

Belangrijke driepunter in Dordrecht (0-1)

Het eerste competitiedoelpunt van Florian Loshaj in zijn cariere bij MVV Maastricht betekende meteen een driepunter in Dordrecht voor MVV Maastricht. De middenvelder wist na 10 minuten al het netje te vinden en zorgde daarmee voor een belangrijke overwinning tegen de nummer voorlaatst in de Jupiler League. 

MVV Maastricht stak niet onder stoelen of banken dat het in Dordt vanaf het begin 'volle petaj' zou gaan. Het fluitsignaal van scheidsrechter Dieperink was dan ook het startsignaal voor de MVV'ers om alle ballen af te jagen en FC Dordrecht vast te zetten. Dat leidde in minuut acht tot de eerste MVV-corner. Shermar Martina kon hier echter nog niet van profiteren, maar Florian Loshaj deed dat twee minuten later wel. Een goede aanval via Patrick N'Koyi (in de basis in plaats van Thomas Verheydt) en Luis Pedro bracht de bal bij Florian Loshaj. Die hield even in, draaide om zijn as, en kapte zichzelf vervolgens vrij. Zijn schot was vervolgens keeper Coremans te machtig. MVV bleef na de 1-0 aandringen. Luis Pedro zag een schot van hem geblokt worden, Pieter Nys kogelde de bal even later in het zijnet. Doelpuntenmaker Florian Loshaj werd even later richting doel gestuurd middels een bekeken hakballetje van Patrick N'Koyi. Zijn schot ging ditmaal wild naast. Het eerste speldenprikje van FC Dordrecht volgde na 20 minuten. De corner die zij verdienden, liep echter op niets uit. De mooiste actie van de avond kwam uit een corner van Alessando Ciranni, die de bal panklaar legde voor, wederom, Florian Loshaj. Die laatste nam de bal uit de lucht op de volley en zag zijn kogel maar nipt naast gaan. Na een klein half uur kwam Dordrecht enigszins in het spel voor. Een periode van druk op het Maastrichtse doel volgde, maar échte kansen werden er niet gecreeërd. Keeper Bo Geens zag zelfs niet één keer een gevaarlijk acterend groenhemd voor zijn kist. De laatste vijf minuten waren vervolgens weer voor de bezoekers. Leroy Labylle zette in de 38e minuut goed door en leverde een prima voorzet af, welke Pieter Nys naast mikte. In de laatste minuut van de eerste helft werd een schot van Kelechi Nwakali nog geblokt. Een 0-1 ruststand was het logische gevolg. 

De eerste tien minuten van de tweede helft waren ook nog voor MVV Maastricht. Schoten van Ricardo Ippel en Kelechi Nwakali misten echter precisie. Aan de andere kant dacht spits Thomas Bo Geens te verschalken met een lob. De Belgische sluitpost was echter op z'n hoede. Een mooie aanval van MVV via Luis Pedro en Leroy Labylle bracht Patrick N'Koyi in stelling. Zijn hakje had een beter lot verdiend, net als de counter die niet veel later werd uitgevoerd en als eindstation Florian Loshaj had. Vanaf de 70e minuut kreeg MVV het echter moeilijk. FC Dordrecht moest alles geven en deed dat ook met strijd en passie. De Sterrendragers werden teruggedrongen op de eigen helft en Bo Geens moest meerdere malen reddend optreden. Twee schoten, van respectievelijk Chacon en Hak, werden als waarschuwing afgevuurd. Thomas speelde zich niet veel later zelf goed vrij, zette zijn lichaam er goed in maar zijn schot ging over het doel van Bo Geens. Trainer Ron Elsen greep in en haalde zowel Patrick N'Koyi als Luis Pedro naar de kant. Frisse krachten Dyon Gijzen en Thomas Verheydt namen hun posities in. De meest hachelijke momenten moesten echter nog komen. Verdediger Amevor bedacht in de 83e minuut om op avontuur te gaan op de rechterflank. Daar produceerde hij een voorzet die hard voorlangs het doel ging, maar die iedereen wonderbaarlijk miste. Vijf minuten later volgde nog zo'n 'billenknijpmoment' waar heel MVV sidderde: een kopbal uit een vrije trap van Dordrecht eindigde in de handen van Bo Geens. Het pompen of verzuipen van de thuisploeg ging nog een paar minuten door (4 minuten blessuretijd), maar de Dordtenaren konden Bo Geens niet meer passeren. 

MVV Maastricht haalde zo een belangrijke driepunter in Dordrecht en steeg op de ranglijst weer naar plek vier. Maandag 13 maart a.s. volgt de 2e wedstrijd van het dubbele weekendprogramma. Tegenstander in Stadion de Geusselt is dan Jong FC Utrecht (20.00 uur).