FC Den Bosch - MVV Maastricht: 2 - 1

MVV laat zich in slotfase totaal onnodig punten afnemen in Den Bosch: 2-1

Zeventig minuten lang was MVV heer en meester uit bij Den Bosch. Dat overwicht leverde de Sterrendragers slechts één goal op en daar kreeg het in de laatste twintig minuten de rekening voor gepresenteerd, toen FC Den Bosch opeens ging voetballen en MVV de zevende seizoensnederlaag bezorgde.

Door: Stephan van Appeven

MVV schoot geweldig uit de startblokken. Al na vier minuten mochten de meegereisde supporters al in de hekken om te juichen, toen Thomas Verheydt een voorzet van Alessandro Ciranni schitterend binnenknikte. Scheidsrechter Blank vond echter dat Verheydt bij die kopbal een duwfout maakte. Het was de opmaat voor een eerste helft waarin de Sterrendragers het wedstrijdbeeld bepaalden. MVV was beter, maar had wéér moeite het overwicht om te zetten in goals. Ricardo Ippel lukte dat ook niet. Zijn schot van dertig meter werd klem gepakt door doelman Heemskerk. Na twintig minuten weer een arbitrale beslissing in Maastrichts nadeel. Patrick N’Koyi had de bal voor het intikken, maar werd vastgehouden op het moment dat hij zijn voet vol tegen de bal wilde zetten. In plaats daarvan kon N’Koyi slechts een slap puntertje produceren. Blank weigerde een strafschop te geven. Een minuut later lukte het MVV ook niet op eigen kracht, toen Nick Kuipers de bal in de doelmond kopte, maar geen medespeler reageerde. Het eerste Brabantse gevaar kwam na 23 minuten. Een schot van Carlone, de beste Bosschenaar, ging ruim over. De grootste MVV-kans was voor Joeri Schroijen. Hij werd helemaal vrijgespeeld door Kelechi Nwakali en had alle tijd, maar leverde slechts een stiftje dat niet genoeg vaart had om over Heemskerk heen te gaan. Dan maar zelf proberen, dacht Kelechi Nwakali. Zijn afstandsschot werd klem gepakt door de Den Bosch-goalie.

Vlak na de onderbreking was de eerste grote kans voor Den Bosch. Vossebelt leverde half vallend een rollertje af, dat Bo Geens kon oprapen. Aan de overkant was het zijn directe tegenstander Ricardo Ippel die het Den Bosch-doel onder vuur nam. Zijn krulbal ging millimeters over de lat. MVV joeg in die fase op de 0-1 die zeer verdiend zou zijn geweest. Ook Kelechi Nwakali was dichtbij, maar schoot eveneens net niet raak: naast. Twee minuten daarna legde hij weer aan, dit keer op de vuisten van Heemskerk, de rebound van Patrick N’Koyi dwarrelde voorlangs. En waar MVV drukte op de eerste treffer, lag het gevaar van de counter op de loer. Goed en ver uitkomen van Bo Geens zorgde ervoor dat Bilate niet kon doorbreken. Het regende kansen in die fase. Patrick N’Koyi schoot hard op de voeten van Heemskerk en uit de daaropvolgende hoekschop vuurde Joeri Schroijen hard op wederom de doelman, die een wereldpartij keepte. In diezelfde minuut had Heemskerk ook een flitsende reactie op een afstandsknal van Thomas Verheydt. Maar een goal kon niet uitblijven en dat bleek ook. Kelechi Nwakali was uiteindelijk degene die de ban brak. Zijn lage schot glipte door de handen van Heemskerk, die tergend langzaam de bal in het doel zag rollen: 0-1. MVV had al veel ruimer moeten voorstaan maar was erg opgelucht met die goal. Vrijwel direct had Den Bosch alweer gelijk kunnen staan. Invaller Van der Sande kopte op de lat in minuut 66. Maar hoe onverdiend ook: FC Den Bosch kwam toch langszij. Fernandes prikte na een verre ingooi de bal langs Bo Geens. En wederom hing een remise MVV boven het hoofd. In het laatste kwartier kon het beide kanten op. Schietkansen waren er voor Alessandro Ciranni (vrije trap op vuisten doelman) en namens Den Bosch voor Azizov (net naast) en Bilate (redding Geens). Uiteindelijk viel het voor MVV, zoals zo vaak in deze fase, de verkeerde kant op. Brouwers knikte vier minuten voor tijd de 2-1 binnen. Een goal die Thomas Verheydt in blessuretijd nog bijna ongedaan maakte met een kopbal tegen de paal. Gelijk werd het echter niet meer en zo verloor MVV weer punten in een wedstrijd waarin het weigerde zichzelf te belonen.

De volgende wedstrijd is voor MVV het thuisduel tegen FC Emmen, op Goede Vrijdag, 14 april a.s. De wedstrijd in Stadion de Geusselt start om 20.00 uur.