20:00
logo De Graafschap

De Graafschap

FC Den Bosch-MVV Maastricht: 3 - 3

Daar waar het de laatste tijd met name in de laatste minuten van een wedstrijd MVV flink tegenzat, zo lijkt dit tij definitief gekeerd. Tegen FC Bosch wist MVV in de 89e en 94e minuut een 3-1 achterstand in een meer dan verdiende 3-3 om te buigen.

Tevreden waren de Sterrendragers allerminst. De stemming achteraf was dan ook heel gereserveerd. En daar had men ook al reden voor. Immers was het  - zeker - gelet op de eerste 45 minuten een wonder dat Den Bosch met de winst leek te ontsnappen. MVV was heer en meester op het veld, had ook de veel betere kansen. Een handvol doelpuntrijke kansen werden echter om zeep gebracht. De meest in het oog springende kans was nog wel die van Sven Blummel. Al in de zevende minuut speelde Ruben van Bommel zich knap vrij en kon vanaf een metertje of 12 inschieten. De doelman redde knap waarna  de afvallende bal bij Blummel belandde die vanaf 7 meter ongehinderd de bal in het doel kon schieten. Alleen een vertwijfeld duikende doelman Van der Steen kon zijn honderd procent kans om zeep brengen. En zo geschiedde....

En plots stond het toch 1-0 op het scorebord. Maar dan voor de Brabanders. Een voorzet was lang onderweg en viel achter de tweede paal over alles en iedereen heen. Volgens Leroy Labylle ging een Den Bosch speler de lucht in met zijn hand, een raakte ook de bal licht waardoor deze vervolgens verkeerd op het hoofd van Labylle terecht kwam en hij zijn eigen doelman passeerde. MVV ging niet bij de pakken neerzitten en zocht vaak mooi combinerend de aanval. En al snel met succes. Een mooie actie op rechts van Koen Kostons belandde op maat bij Ruben van Bommel die zijn zevende treffer kon binnen tikken. MVV bleef op zoek naar de voorsprong maar letterlijk in de laatste seconde van de eerste helft stond het tot ieders verbazing plots 2-1 (Kalinauskas).

In de tweede helft ging MVV opnieuw op zoek naar een meer dan verdiende gelijkmaker maar opnieuw had Blummel geen geluk in de afwerking. En ook nu viel plots het doelpunt aan de andere kant. Een pass van Verbeek vormde de inleiding. Deze keer was het Ahannach die de bal vanuit een bijna onmogelijk hoek in het dak van het doel deponeerde: 3-1. Hierna leek MVV geknakt terwijl FC Den Bosch achterover ging leunen.

In de 75e minuut bracht Maurice Verberne drie wissels binnen. Tim Zeegers, Mart Remans en Dailon Livramento. Het bleek een gouden greep van de oefenmeester. MVV zette nu vol druk op FC Den Bosch. Desondanks had dit tot minuut 89 geen direct succes. Totdat plots Livrament zich fraai wist vrij te spelen en de 3-2 scoorde. MVV ging op jacht naar de meer dan verdiende gelijkmaker. Met nog precies 20 tellen te spelen werd de bal naar voren gejaagd en via via kwam het leer bij Mart Remans terecht, die zich lang hoefde te bedenken en de 3-3 op het scorebord bracht. Scheidsrechter Teuben maakte met deze treffer ook direct een einde aan het duel.