FC Den Bosch - MVV Maastricht: 2 - 1

MVV weet niet te winnen van directe concurrent Den Bosch (2-1)

Alleen Fortuna Sittard bleek in de jongste reeks van acht wedstrijden te sterk voor MVV. In de negende ontmoeting komt daar nu directe concurrent FC Den Bosch bij. Vooral in de eerste helft liet een matig spelend MVV 'het' in de race richting Play-Offs liggen. In de tweede helft kwam MVV nog dichterbij maar het slotoffensief bracht niet het gewenste resultaat waardoor de Maastrichtenaren met een 2-1 nederlaag huiswaarts keerden. Sinds 2013 heeft MVV niet meer in de Bisdom-stad weten te winnen. Lang tijd om te treuren is er niet: maandag 2 april wacht in de eigen Geusselt FC Emmen. Overigens ontbreekt dan MVV-aanvoerder Pieter Nys. Hij werd in blessuretijd met een tweede gele kaart van het veld gestuurd. Door deze nederlaag zakt MVV twee plekken en is het nu terug te vinden op de tiende positie.

De wedstrijd op Goede Vrijdag in de Bisdom-stad begon vol vuur. MVV gaf hierbij direct het Maastrichtse visitekaartje af. Na 45 seconden kon Okita vanaf de punt van de zestienmeter hard uithalen. Zijn inzet spatte echter op de vuisten van doelman Leijten uit elkaar.

In de tegenaanval was het Den Bosch dat het MVV doel vanaf 20 meter op een haar miste. Dertig seconden later had Tuur Houben - na een wereldpass van Kelechi Nwakali - de 1-0 op zijn voet. Hij zag zijn prachtige kans helaas onschadelijk gemaakt door de Den Bosch-goalie. Hierna was het Den Bosch dat het spel meer en meer naar zich toe wist te trekken.In de dertiende minuut sloeg het noodlot toe. Na slordig balverlies werd een scherpe voorzet vanaf links onhoudbaar ingekopt door Van der Sande. MVV leek het spoor nu even helemaal bijster. Van het sterke begin was weinig meer over.  Sterker nog, opnieuw een voorzet - deze keer van rechts - belandde in de 22e minuut op het hoofd van - opnieuw - Van der Sande en ook nu was zijn inzet doelman Michael Verrips te machtig: 2-0. Hij bracht hiermee zijn seizoenstotaal van 3 op 5 doelpunten. Na 30 minuten herpakten de Maastrichtenaren zich enigszins. Men kreeg meer grip op de tegenstander. In de 34e minuut was MVV dichtbij de aansluitingstreffer. Tot twee maal toe werd vlak voor het vijandelijke doel echter de trekker in kansrijke positie niet overgehaald en bleef de aansluitingstreffer via Koen Kostons en Tuur Houben uit. Ondanks dat MVV bleef aandringen ontsnapte men vlak voor rust aan de 3-0. Ook nu tekende Van der Sande voor het deze keer ongeldige doelpunt. Tuur Houben was even later opnieuw dicht bij een treffer. Hij wist zijn tegenstander op het verkeerde been te zetten, passeerde hem knap en haalde van dichtbij hard uit. De doelman van de thuisclub stopte echter de inzet. Zijn collega Michael Verrips kon zich in de tegenaanval eveneens verdienstelijk maken. Opnieuw Van der Sande - een plaag in de eerste helft voor de MVV-defensie - kon de bal inschieten. De voet van Verrips keerde ternauwernood het leer.

Na de thee mocht Dean Koolhof de plek in de spits van Koen Kostons overnemen. De Maastrichtenaren speelden meer naar voren maar echte kansen leverde dat vooralsnog niet op. De eerste echte kans in het tweede bedrijf viel na 69 minuten te noteren. Een scherpe voorzet viel op het hoofd van Pieter Nys maar de geheel vrijstaande aanvoerder kreeg de bal niet richting het doel gekopt. In de 77e minuut was er weer volop hoop bij de 300 meegereisde MVV-supporters. Een scherpe afdraaiende voorzet vanaf links van de voet van Dean Koolhof belandde op het hoofd van Jonathan Okita: 2-1. Het signaal voor de formatie van Ron Elsen om vol op jacht te gaan naar een punt. Zeker ook nog toen Dogan Golpek de aanval ging versterken ten koste van, de overigens goede spelende, Hawbir Moustafa. De felbegeerde gelijkmaker in de stromende regen bleef  echter uit. Sterker nog, MVV moest nog een extra verlies nemen door de tweede gele kaart in deze wedstrijd - en dus rood - voor aanvoerder Pieter Nys. Hij ontbreekt maandag a.s. Dan speelt MVV thuis tegen FC Emmen. Het duel begint om 14.30 uur.

Opstelling MVV: Michael Verrips,  Samy Mmaee, Steven Pereira, Pieter Nys, Alessandro Ciranni, Koen Kostons (46. Dean Koolhof), Luc Mares (72. Joeri Schroijen), Jonathan Okita, Hawbir Moustafa (83. Dogan Golpek), Tuur Houben, Kelechi Nwakali.

Scheidsrechter: Rob Dieperink. Gele kaarten: Sven Blummel (Den Bosch), Rode kaart: Pieter Nys (2x geel: 34e en 90e minuut). Toeschouwers: 2.889.