20:00
logo De Graafschap

De Graafschap

Excelsior-MVV Maastricht: 2 - 1

Een krappe nederlaag bij mede-koploper Excelsior (2-1) en een wedstrijd waar voor MVV meer had ingezeten. Dat mag de conclusie zijn na het duel bij de Kralingers. In ieder geval voor Klaas Wels en zijn mannen moet er voldoende zelfvertrouwen getankt zijn richting het vervolg van de zware week met daarin drie pittige tegenstanders (Excelsior, PEC Zwolle en FC Emmen).

MVV begon sterk aan het duel. Hield de lijnen kort en wist zelf kansen te creëren. Na 7 minuten schoot Sven Blummel verrassend in de korte hoek. Doelman Van Gassel kon het leer nog net in het zijnet werken.

Toch was het Excelsior dat het bal opende. Een diepe bal werd door de MVV-achterhoede verkeerd ingeschat, doelman Romain Matthys redde in eerste instantie maar topscorer Dallinga mikte in de rebound raak: 1-0. Na deze tegenslag was MVV even zoekende, herpakte zich maar toch waren het de Rotterdammers met enkele goede mogelijkheden. Wellicht de beste in minuut 37. Maar Romain Matthys blijkt een meester in 1-op-1-situaties. Dallinga dacht al zijn tweede treffer te kunnen aantekenen maar hier maakte de Belgische doelman met een fraaie redding (vooralsnog) bezwaar tegen.

Te snel na de thee keek MVV onnodig tegen de 2-0 aan. Opnieuw was het Thijs Dallinga – met doelpunt nummer 24 – die voor Excelsior uit een voorzet raak wist te koppen. Goed was te zien dat MVV niet bij de pakken ging neerzitten en vol voor iedere bal ging. Langzaam maar zeker bepaalden de Sterrendragers het spel op het veld in het kleine Woudestein-stadion. Vooral na de dubbele aanvallende wissel in de 62e minuut bepaalde MVV meer en meer het spel en kwamen er enkele grote kansen. De grootste kans in deze fase was nog wel voor Leroy Labylle, die in de 66e minuut knap zijn mannetje in het strafschopgebied uitkapte maar vervolgens de bal van dichtbij naast schoof. In de 79e minuut leek Sven Blummel het dan te gaan doen. Hij stormde alleen op het doel af maar doelman Van Gassel bleef winnaar in het onderlinge duel. In de 84e minuut was het dan toch raak. Mats Wieffer kopte een hoekschop in eigen doel: 2-1. MVV bleef naar voren stormen en leek in blessuretijd alsnog op weg naar de 2-2. Vlak buiten het strafschopgebied mocht Sven Blummel recht voor het doel aanleggen voor een vrije schop. Helaas verzilverde de captain dit buitenkansje niet: de bal raakte de muur en zeilde net over de Rotterdamse lat. Door deze zege mag Excelsior zich kampioen noemen van de tweede periode.

Opstelling MVV: Romain Matthys, Rico Zeegers (87. Adam Mami), Matteo Waem, Allan Delferierre, Mitchel Keulen (Leroy Labylle), Nicky Souren, Orhan Dzepar, Marciano Aziz (62. Roland Alberg), Mart Remans, Mitchy Ntelo, Sven Blummel. Scheidsrechter Higler. Gele kaart: Rico Zeegers en Roland Alberg. Toeschouwers: 0.