Almere City FC - MVV Maastricht: 3 - 2

Almere City FC met 3-2 te sterk voor MVV

MVV Maastricht heeft in en tegen Almere geen goede zaken gedaan. Terwijl in de eerste helft de Sterrendragers alles nog goed voor elkaar hadden, bezweek men in de tweede helft onder de aanhoudende druk van Almere City FC. MVV is door deze nederlaag gezakt van een gedeelde derde plek naar een gedeelde zesde plaats.

In de eerste helft begon MVV met overtuiging aan de wedstrijd. De van een blessure teruggekeerde Ricardo Ippel zette achterin de lijnen goed uit. Hierdoor werd direct ook het middenveld goed in het spel betrokken. Dat resulteerde in de zevende minuut in Maastrichtse victorie. Een fraaie aanvalsactie belandde bij de opstomende Atilla Yildirim. Hij schoof de bal langs Almere-doelman Kramer, die inmiddels 15 meter uit zijn doel gelopen was: 0-1. Hierna gaf MVV het initiatief enigszins uit handen waardoor twee minuten later Michael Verrips al in actie moest komen. Hij redde fraai en voorkwam een snelle gelijkmaker. Het gevaar van de ploeg uit Flevoland was van korte duur. MVV kreeg na ruim 20 minuten weer grip op de tegenstander. Ondanks dat de 1500 toeschouwers twee voetballende teams aan het werk zagen in die eerste helft, bleven grote kansen verder uit.

Na rust gaf MVV het initiatief snel uit handen. Daar waar in de eerste helft de verdediging, waarin drie vaste krachten afwezig waren, het goed voor elkaar had, waren de problemen na de thee plotseling groter. Veel groter. Almere zette steeds meer druk op de defensie, die in eerste instantie nog met kunst en vliegwerk stand wist te houden. Het vizier stond bij Almere op dat moment duidelijk nog niet op scherp. In vijftien minuten kreeg de ploeg van trainer Jack De Gier liefst vier opgelegde kansen maar die werden niet verzilverd. De vijfde kans werd echter wel omgezet in een doelpunt. De topscorer van Almere, Valpoort, mocht zijn zesde goal van het seizoen achter zijn naam zetten. Almere had nu het licht gezien en bleef het MVV meer dan moeilijk maken. Na eerst nog een bal op de MVV-lat moest Michael Verrips even later in de 74e opnieuw voor Valpoort buigen, die hiermee direct nummer zeven van het seizoen aantekende. Drie minuten later was de wedstrijd gespeeld. Walian zette de thuisclub op 3-1. De tegentreffer van - opnieuw - Atilla Yildirim, na een mooie actie van Jonathan Okita kwam in de 89e minuut te laat: 3-2.

De volgende wedstrijd is vrijdag 13 oktober aanstaande. Dan staat Dé Derby in de Geusselt op het programma. MVV Maastricht ontvangt nummer twee van de ranglijst, Fortuna Sittard. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

Fotoverslag