Achilles '29 - MVV Maastricht: 2 - 3

MVV Maastricht wint derde competitiewedstrijd op rij (2-3)

MVV Maastricht heeft zondag 28 augustus jl. de derde competitiewedstrijd op rij gewonnen. In Groesbeek werd thuisploeg Achilles'29 met 2-3 verslagen na een sterke eerste helft en een zinderende slotfase. Matchwinner in Groesbeek werd Jordy Croux, die een penalty benutte na een overtreding in de 85e minuut op invaller Dyon Gijzen.

MVV Maastricht had tien minuten nodig om in Groesbeek de controle over de wedstrijd te krijgen. In die tien minuten kreeg thuisploeg Achilles meteen ook haar grootste kans van de eerste helft. Een kopbal zoefde voorlangs het doel van keeper Bo Geens. Toen de Groesbeekse 'storm' was geluwd, nam MVV Maastricht het heft in handen en begon het met creeëren van kansen. De eerste was voor Thomas Verheydt die in een scrimmage de bal niet langs keeper Te Loeke wist te duwen. Even later was het wel raak voor de Maastrichtenaren. Uit een puntgave corner van Jordy Croux kopte Nick Kuipers alweer zijn derde doelpunt van het seizoen tegen de touwen: 0-1. MVV werd langzaam maar zeker sterker en sterker. Steven Pereira zag een hard schot net langs het doel verdwijnen en MVV kreeg enkele corners die verder voor weinig gevaar konden zorgen maar wel duidelijk weergaven hoe het spelbeeld er op dat moment uitzag: een aanvallend MVV op zoek naar de tweede goal. Die viel zes minuten voor rust toen verdediger Beijer Emrullah Güvenç met een volledig verkeerde kopbal vrij voor keeper Te Loeke zetten. De kleine middenvelder aarzelde niet en drukte af: 0-2. Dat was ook de ruststand. 

Meteen na rust kreeg MVV direct een grote kans via wederom een scrimmage voor het Achilles-doel, maar wederom kwam keeper Te Loeke als winnaar uit de bus. Even later gebeurde dat weer, toen Jordy Croux alleen op de keeper af mocht gaan. Hij moest zijn meerdere erkennen in Te Loeke. Na een gekraakt schot van Florian Loshaj, volgde via diezelfde Loshaj even later een prachtige aanval. Een combinatie met Pieter Nys bracht de bal bij de vrijstaande Emrullah Güvenç. Die laatste mikte echter op de benen van een Achilles-verdediger. De 0-3 hing in de lucht... Dat bevrijdende doelpunten werd even later bijna gescoord door Thomas Verheydt, maar de voorzet van Joeri Schroijen was net niet op maat. Ook Jordy Croux wist twee minuten later zijn kompaan Ricardo Ippel bij de tweede paal niet te bereiken. Het zorgde ervoor dat Achilles bleef geloven dat er nog iets te halen viel tegen de Sterrendragers. Helemaal toen een corner voor zoveel gevaar zorgde dat Bo Geens in eerste instantie nog kon wegwerken, maar daarna kansloos was op een vrije trap na een handsbal van Florian Loshaj, net buiten het strafschopgebied. Verdediger Van de Beek schoot weergaloos binnen: 1-2. Met de wind tegen werd het toen nog een dikke tien minuten billen knijpen. Maar twee minuten later leek de bevrijdende treffer alsnog te vallen toen Jordy Croux eerst zelf op keeper Te Loeke af mocht gaan, miste, maar meteen de in balbezit komende Dyon Gijzen getorpedeerd zag worden. De Belgische vleugelaanvaller mocht daarna van 11 meter aanleggen voor zijn tweede van het seizoen en liet keeper Te Loeke kansloos: 1-3. Twee minuten later was de marge echter alweer één doelpunt. Raterink kopte een corner binnen en heel Achilles geloofde wéér in een stuntje. Ballen werden hoog het strafschopgebied in gepompt, maar MVV Maastricht kwam niet echt meer in gevaar. Het had zelfs nog 2-4 kunnen worden toen Jordy Croux iets te veel naar links mikte en daardoor iedereen met een rood-wit hart nog even in spanning liet. Toen scheidsrechter Janssen op zijn fluit blies, mocht MVV Maastricht de derde overwinning op rij bijschrijven. MVV vindt zichzelf na vijf wedstrijden terug op een vijfde plek in de Jupiler League-ranglijst.

Volgend weekend worden er interlands gespeeld en komt MVV niet in actie. De eerstvolgende competitiewedstrijd speelt MVV op vrijdag 9 september in Eindhoven tegen de plaatselijke FC. 

Fotoverslag