Achilles '29 - MVV Maastricht: 0 - 2

MVV wint op paasmaandag in Groesbeek (0-2)

Als afsluiter van een dubbel weekendprogramma trad MVV Maastricht op maandag 6 april aan tegen Achilles'29 in Groesbeek. De equipe van Ron Elsen keerde met 0-2 overwinning terug naar Maastricht na doelpunten van Davy Brouwers en Jordy Croux.

De openingsfase van de wedstrijd was voor Achilles'29. De ploeg uit Groesbeek was gevaarlijk met enkele afstandsschoten, maar het grootste gevaar kwam er na een vrije trap van Thijs Hendrickx die gered werd door Jo Coppens. Het was het sein voor de spelers van MVV om iets terug te doen. De Sterrendragers namen de wedstrijd in handen en na een knappe aanval via Labylle en Braken kwam de bal bij Brouwers die de stand op 0-1 bracht. Even later kon het al 0-2 worden toen Braken alleen voor de keeper kwam, maar hij besloot op de keeper en in de rebound vond Brouwers de paal op zijn weg. Achiles dreigde nog eens via een vrije trap, maar het schot van Steven Edwards werd na een prachtige redding van Jo Coppens in corner gewerkt. Even later werd het 0-2 na een afgemeten diepe bal van de voet van Peeters richting Croux. Die nam de bal goed aan en mikte de bal aan de tweede paal binnen.

In de tweede helft bloedde de wedstrijd wat dood, maar MVV was nog gevaarlijk na een aflegger van Smeets op Labylle. Het schot belandde op doelman Ter Wielen. Achilles probeerde nog een slotoffensief in te zetten en kreeg nog een grote kans via Freek Thoone, maar alweer stond doelman Jo Coppens pal en die hield zijn netten schoon. Vlak voor tijd kreeg Achilles de kans op de aansluitingstreffer. Na een misverstand van Jo Coppens kreeg Achilles een indirecte vrije trap in het zestienmetergebied, maar die werd van de lijn gered door Labylle.

Vrijdag treed de ploeg van Ron Elsen aan in De Geusselt tegen FC Volendam. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

Fotoverslag