Achilles'29 - MVV Maastricht: 1 - 2

MVV doet goede zaken in Groesbeek (1-2)

Door een degelijke overwinning in Groesbeek (1-2), zondag 20 maart jl., doen de Sterrendragers goede zaken in de strijd om de Play-Offplekken. MVV steeg naar de 8e plek van de algemene ranglijst en heeft daarmee het toetje na afloop van de reguliere competitie in zicht.

Stef Peeters was de grote man aan MVV-zijde zondagmiddag. Met twee doelpunten bracht de aanvoerder de 0-2 stand op het bord. Voordat Peeters het net had gevonden, waren er reeds enkele goede kansen geweest voor o.a. Jordy Croux en Thomas Verheyft. In de 36e minuut was het raak: Stef Peeters kopte een voorzet van Shermaine Martina binnen: 0-1. In verdedigend opzicht gaf MVV maar weinig weg. De rust werd dan ook met een 0-1 voorsprong bereikt.

Na rust was het wederom Stef Peeters die scoorde. Een vrije trap werd door hem onhoudbaar in de kruising gemikt. Keeper Ter Wielen was kansloos op de perfect geplaatste bal: 0-2. MVV leek op rozen te zitten, totdat Shermar Martina binnen een tijdsbestek van 5 minuten twee gele kaarten incasseerde. Hij moest het veld verlaten in de 67e minuut en MVV moest zich zien te redden met 10 man. Nog kwamen de Sterrendragers niet in gevaar. Enkel een krul van aanvaller Thoone was doelman Jo Coppens te machtig. Aangezien dat twee minuten voor tijd gebeurde, kwam de zege van de Maastrichtenaren nooit in het gedrang. 

Met nog vijf wedstrijden te spelen, staat MVV Maastricht momenteel op een 8e plek in de algemene ranglijst. Wanneer wordt gekeken naar de uiteindelijke stand op de ranglijst, promoveert de kampioen rechtstreeks naar de Eredivisie en plaatsen de vier ploegen die in het bezit zijn van een periodetitel zich voor de Play-Offs, evenals de vier best geklasseerde ploegen zonder periodetitel. De nummers 2 t/m 7 van de algemene ranglijst hebben inmiddels een redelijke voorsprong genomen op de Maastrichtenaren. 

Omdat Jong Ajax, Jong PSV en Achilles '29 niet meetellen voor de Play-Offstand, zijn de voornaamste belagers van MVV (41 uit 31) voor de resterende twee Play-Offplaatsen op dit moment Almere City FC (37 uit 30), Telstar (37 uit 31), Fortuna Sittard (36 uit 31) en FC Den Bosch (34 uit 30). Saillant detail: op maandag 11 april a.s. wordt de derby Fortuna Sittard - MVV Maastricht gespeeld. Een rechtstreeks duel derhalve om deelname aan de Play-Offs af te dwingen.

De eerstvolgende wedstrijd van MVV Maastricht vindt plaats op vrijdag 8 april a.s. in De Geusselt. Dit vanwege het interlandweekend (25-3) en het vrije weekend voor de Sterrendragers (1-4). Tegenstander is dan VVV Venlo (20.00 uur). 

Fotoverslag