2e ronde Play-Offs return: De Graafschap - MVV Maastricht: 2 - 1

MVV levert passie en strijd, maar komt net tekort (2-1)

MVV Maastricht heeft het in de return van de halve finale Play-Offs net niet gered tegen De Graafschap in Doetinchem. De ploeg van trainer Ron Elsen leverde passie en strijd in het uitduel, kwam voor met 0-1, maar wist de voorsprong niet vast te houden. Uiteindelijk trok de thuisploeg nog aan het langste eind ook: 2-1.

In de eerste helft begonnen de Maastrichtenaren uitstekend aan het duel. In de wetenschap dat gescoord moest worden, werd van meet af aan naar voren getrokken. De Graafschap trachtte dat spel tegen te gaan, maar had moeite met de strijd die de bezoekers leverden. Met name over rechts werd MVV dreigend met Jordy Croux. Dat leidde in de 22e minuut tot de 0-1 voorsprong toen Jordy Croux op rechts de bal ontving en het hoofd van Pieter Nys vond. MVV bleef drukken en ging op zoek naar de bevrijdende 0-2, maar De Graafschap werd naar mate de wedstrijd vorderde sterker. Er ontstonden in de tweede fase van de eerste helft enkele gevaarlijke situaties voor het doel van Jo Coppens. Vida profiteerde 10 minuten voor rust van een klutsbal die voor zijn voeten viel. De op de grond liggende Jo Coppens kon niets meer uitrichten: 1-1. Parzyszek had meteen daarna de 2-1 voor het inkoppen, maar mikte over het MVV-doel.

Na de rust trachtte MVV hetzelfde spel te spelen als voor rust. Er kwamen enkele mogelijkheden voor de bezoekers, maar Pieter Nys vond niemand voor het doel toen hij de bal teruglegde op de penaltystip en de inzet van Jordy Croux was te zwak om keeper Jurjus te verrassen. De tijd begon te dringen. Ron Elsen bracht tien minuten voor tijd Santiago Palacios in voor Thomas Verheydt. De Mexicaan kopte bij zijn eerste actie op doel, maar zijn inzet kon worden gekeerd door Jurjus. MVV besloot alles of niets te gaan spelen, achterin 1 op 1, voorin met een extra stormram in de persoon van Daryl Werker. Die laatste kopte vijf minuten voor tijd uit een corner net naast. Het slotakkoord was echter voor De Graafschap-speler Tarfi. Hij nam een voorzet meteen op de slof en zag zijn pegel inslaan in de rechterkruising achter Jo Coppens: 2-1. 

MVV Maastricht kan met opgeheven hoofd afscheid nemen van de Play-Offs. Het versloeg FC Volendam in de eerste ronde twee keer met zeer goed spel en legde Eredivisionist De Graafschap over twee wedstrijden het vuur aan de schenen. Seizoen 2015-2016 komt daarmee ten einde. De MVV-selectie traint nog enkele keren en gaat dan op een welverdiende vakantie. 

Namens MVV Maastricht danken wij iedereen voor de steun tijdens dit mooie seizoen!