2e ronde Play-Offs: MVV Maastricht - De Graafschap: 0 - 1

MVV voetbalt, De Graafschap scoort (0-1)

MVV Maastricht heeft de eerste wedstrijd in de halve finale van de Play-Offs thuis met 0-1 verloren van De Graafschap. Het doelpunt aan Doetinchemse zijde viel 10 minuten voor tijd en kwam van het hoofd van oud MVV'er Smeets.

Het was echter MVV dat het beste van het spel had in de tot de nok toe gevulde Geusselt. In de eerste helft kregen de Sterrendragers enkele goede mogelijkheden. Een schot van Stef Peeters werd maar ternauwernood gekeerd door keeper Jurjus en Daryl Werker kwam net een teen te kort om de score te openen uit een scherpe vrije trap. 

Ook in de tweede helft was MVV de ploeg die voetbalde. De Graafschap deed echter datgene wat zo belangrijk is in het voetbal: scoren. Een corner van links werd door Smeets ingekopt en via de schouder van Pieter Nys viel de bal pardoes in de verre hoek achter Jo Coppens. Een domper voor heel MVV. 

In de laatste minuten van de wedstrijd kreeg Thomas Verheydt nog een goede schietkans, maar de grote spits schoot net naast de verkeerde kant van de kruising. Zo bleef de 0-1 stand op het bord staan tot het laatste fluitsignaal van Dannie Makkelie.

Het is echter nog lang niet gedaan. MVV Maastricht zal zich absoluut niet gewonnen geven maandag in de uitwedstrijd in Doetinchem (12.30u). 0-1 winst betekent verlenging, Een overwinning met meer doelpunten (verschil) is genoeg om de finale Play-Offs te bereiken. Alles is mogelijk!

Fotoverslag