1e ronde Jupiler Play-Offs, return: FC Volendam-MVV: 1 - 2

Sterk MVV klopt ook FC Volendam in eigen huis (1-2)

MVV Maastricht heeft met goed en aanvallend spel FC Volendam in de return van de 1e ronde Play-Offs ook in eigen huis weten te verslaan. Aan de Dijk werd het 1-2 voor de Sterrendragers, die zich gesteund zagen worden door een kleine 500 supporters in Volendam. Jordy Croux werd matchwinnaar met twee doelpunten.

FC Volendam wist wat het te doen stond in het eigen KRAS stadion. Winnen van MVV. 1-0 zou daarbij voldoende zijn en dus ging het team van Robert Molenaar vanaf het begin op zoek naar een treffer. Daar had de technische staf van MVV Maastricht uiteraard op gerekend. Ten opzichte van het eerste duel was daarom een tactische wijziging doorgevoerd met Florian Loshaj op het middenveld in plaats van Emrullah Güvenç. Ook Pieter Nys keerde weer terug in de ploeg. Luca Polizzi moest daardoor plaatsnemen op de bank. MVV wist de eerste aanvalsgolven van FC Volendam prima te pareren. Het loerde zelf op de snelle uitbraken met lange ballen via Thomas Verheydt op de snelle Jordy Croux. Die tactiek had effect. Ricardo Ippel kreeg veel ruimte op het middenveld en kon twee keer vrij opstomen en uithalen. Zijn waarschuwingsschoten eindigden nog over het doel van keeper Verhulst. Even later speelde de 'breker' op het middenveld zichzelf goed vrij en zette hij Pieter Nys vrij voor Verhulst, die zich vol moest geven om redding te brengen op het wippertje van de 'loper' van MVV. In de 22e minuut sneed een aanval van MVV-zijde wederom door de verdediging van FC Volendam. Ippel ontsnapte over links, zette voor en bereikte bij de tweede paal, na een overstapje van Pieter Nys, Jordy Croux die goed voor zijn man kwam: 0-1. Een heerlijke vorsprong die betekende dat FC Volendam al drie keer moest scoren om te winnen in de reguliere speeltijd. De storm van FC Volendam zette nogmaals aan na de 0-1, maar meer dan een kopkans voor Schouten en een schotkans voor Van Kippersluis leverde dat niet op. Aan de andere kant liet Thomas Verheydt met een venijnig schot Verhulst bijna kansloos. De vingertoppen van de Volendamse keeper brachten echter redding voor de thuisploeg. 0-1 bij rust.

In de tweede helft had Volendam het plan opgevat om met lange ballen te gaan spelen, in plaats van met snel combinatiespel over de grond. Het drong MVV enigszins terug. Schoten van invaller Esseboom en Schilder vlogen rakelings naast, alhoewel keeper Jo Coppens er goed bij zat in de hoek. Aan de andere kant was er veel ruimte voor de snelle uitbraken van de Maastrichtse voorhoede. Tijdens één van die uitbraken had Pieter Nys de bevrijdende 0-2 op zijn schoen, maar zijn schot werd goed gepakt door Verhulst. Toch viel de 0-2, en wel een kwartier voor tijd. Florian Loshaj onderschepte de bal op het middenveld, ging een combinatie aan en ontving de bal weer terug. Zijn loopactie en dito pass met buitenkant links, waren van grote klasse. Jordy Croux nam de bal met minstens net zoveel klasse aan en omspeelde Verhulst. Zijn schuiver vond geen Volendams been meer op z'n weg: 0-2. Nu kón het bijna niet meer fout gaan. Een, overigens prachtig, doelpunt van Van Kippersluis in de laatste minuut van de wedstrijd deed niets meer af aan de vreugde bij alles en iedereen met een rood-wit hart in Volendam. Het feest werd na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bas Nijhuis gevierd voor het bomvolle uitvak. 

Met de positieve balans in het tweeluik tegen FC Volendam, bereikt MVV Maastricht de 2e ronde van de Jupiler Play-Offs. Daarin treft het De Graafschap. Vrijdag 13 mei a.s. speelt MVV eerst thuis tegen de ploeg van Bryan Smeets (18.30u). Pinkstermaandag (12.30u) gaat MVV op bezoek in Doetinchem om te trachten de finaleronde van de Play-Offs te bereiken. 

Fotoverslag