Willem II

MVV wint in extremis van Jong Ajax (0-1)

voetbal

Maandag 09 november 2015

Door een doelpunt van debutant Thomas Verheydt won MVV Maastricht vrijdag 6 november jl. van Jong Ajax. De talenten van de Eredivisionist hadden de gehele wedstrijd het betere van het spel, maar doelman Jo Coppens hield zijn doel schoon. In de laatse minuut velde invaller Thomas Verheydt het vonnis over Jong Ajax met een schot van 20 meter.

Jong Ajax, dat met een hele jonge ploeg aantrad tegen de Sterrendragers, kreeg in het eerste half uur alle ruime van MVV. De Amsterdammers kregen zes goede kansen, maar vonden telkens Jo Coppens op hun weg. Sam Hendriks had zelfs twee grote mogelijkheden op rij, maar de spits moest zijn meerdere erkennen in Jo Coppens. MVV kwam in de eerste helft geen enkele keer gevaarlijk in de buurt van keeper Groothuizen.

In de tweede helft stelde MVV Maastricht enigszins orde op zaken. Ricardo Ippel werd 10 minuten na rust in stelling gebracht door Jordy Croux. Zijn vlammend schot spatte tegen de buitenkant van de paal uiteen. Even later was het Santiago Palacios die vanaf 25 meter trachtte Groothuizen, die zijn doel ver had verlaten, te verschalken. 'Santi' mikte echter iets te veel naar rechts, waardoor het leer naast het doel eindigde. Na ruim een uur spelen mocht Thomas Verheydt zijn debuut maken voor MVV Maastricht. De spits, afgkomstig van SVV Scheveningen, was lange tijd geblesseerd en had nog geen minuut in het MVV-tricot kunnen spelen. Hij loste Luca Polizzi af in de voorhoede. Met een vervaarlijke blokkeeractie na een korte terugspeelbal was hij even later meteen dreigend. Het duurde echter tot 20 seconden voordat de officiele speeltijd was afgelopen, totdat Thomas Verheydt de hoofdrol daadwerkelijk voor zich opeiste. Een hoge bal werd afgejaagd door Emrullah Güvenç, de andere invaller, en werd vervolgens door Dankerlui teruggekopt het middenveld in. Daar stond Thomas Verheydt echter precies op de goede plek om de bal met een volley vanaf 20 meter langs Groothuizen te schieten: 0-1. Het was de bevrijdende treffer voor zowel MVV Maastricht als Verheydt zelf. De vreugde was dan ook groot bij de volledige ploeg.

Door de overwinning klimt MVV één plekje naar de 8e plaats op de ranglijst met 18 punten uit 12 duels. De subtop, die begint bij FC Volendam op de 4e plaats is met maximaal 5 punten verschil binnen handbereik. In de strijd om de 2e periode neemt MVV de 9e plaats in met 6 punten uit 3 duels. De Maastrichtenaren speelde echter één duel minder dan veel ploegen in de bovenste regionen.

In verband met het interlandweekend ligt de Nederlandse competitie komend weekend stil en speelt MVV Maastricht haar volgende wedstrijd pas weer op vrijdag 20 november aanstaande. Tegenstander in Stadion de Geusselt is dan Achilles '29. De wedstrijd begint om 20.00 uur.