logo Willem II

Willem II

MVV stapt in bus richting Emmen

Donderdag 03 december 2015

Vrijdag 4 december stapt MVV Maastricht in de bus voor de lange reis naar Drenthe. Daar wacht in Emmen de plaatselijke FC. De wedstrijd vrijdag begint om 20.00 uur.

MVV Maastricht had zich het Limburgs weekend heel anders voorgesteld dan het daadwerkelijk liep. In Venlo dacht de ploeg van Ron Elsen in de eerste helft aan een goed resultaat, nadat het de thuisploeg vast zette op eigen helft en enkele goede kansen creëerde. In de tweede helft stortte het MVV-bastion echter in als een kaartenhuis. De revanchemogelijkheid was er drie dagen later, thuis tegen streekgenoot Fortuna. De Sterrendragers startten wederom furieus. Niets stond na de 1-0 voorsprong in de 11e minuut een monsterscore in de weg. Dacht tenminste heel Stadion de Geusselt. Behalve tegenstander Fortuna Sittard...

Na de ietwat fortuinlijke 1-1 voor rust, had de tweede helft een zelfde scenario in petto als tijdens de wedstrijd tegen VVV Venlo. Binnen enkele minuten keek MVV tegen een achterstand aan en begon de ploeg niet meer tegen de tegenstander, maar tegen zichzelf te voetballen. Dat leidde tot de tweede nederlaag in 4 dagen.

Tevens raakte de ploeg Leroy Labylle kwijt met een scheenbeenbreuk. Hij werd inmiddels geopereerd, maar is zeker enkele maanden uitgeschakeld. Ook Thomas Verheydt en Ricardo Ippel hoeven vrijdag niet in de bus te stappen richting Emmen. Verheydt zag vlak voor tijd zijn, weliswaar onterechte, 2e gele kaart van de wedstrijd en kon vroegtijdig gaan douchen. Ippel ontving zijn 5e gele kaart van het seizoen en moet, net als Verheydt, één wedstrijd brommen.

Dat alles trekt een zware wissel op de selectie van trainer Ron Elsen. De beschikbare basisplaatsen zullen naar alle waarschijnlijkheid worden ingevuld door Santiago Palacios, Emrullah Güvenç en Shermaine Martina. In dat geval nemen Jordi Baur, Shermar Martina, Prince Rajcomar, Zev van Melick en Mattijs Branderhorst plaats op de bank.

Met thuisploeg FC Emmen treft MVV Maastricht een tegenstander die het seizoen prima startte, maar die vanwege wisselvallige resultaten 'maar' een zevende plek op de ranglijst bezet met 24 punten uit 15 wedstrijden. Fantastische resultaten tegen FC Volendam (0-2 winst) en Go Ahead Eagles (4-1 winst), worden afgewisseld met nederlagen tegen Telstar, Almere City en Helmond Sport. Scorende spelers zijn Danso en Ten Voorde die respectievelijk al 7 en 6 doelpunten maakten dit seizoen.

Bij de thuisploeg is Jens-Jurn Streutker een bekend gezicht. Hij speelde de eerste helft van 2015 nog in het rood-witte tenue van MVV Maastricht, destijds als huurling van sc Heerenveen. De herinnering aan het resultaat vorig seizoen in Emmen, doet menig MVV-supporter huiveren: een 6-0 nederlaag viel MVV ten deel na een vroege achterstand en een rode kaart voor Dalian Maatsen.