29 maart
20:00

NAC Breda

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

MVV-femilie: Shermar en Shermaine Martina

voetbal

MVV-femilie: Shermar en Shermaine Martina

Donderdag 03 december 2015

Het is al snel duidelijk: moeder Arienne wordt door MVV-rechtsback Shermar en linksachter Shermaine Martina op handen gedragen. ‘Een bijzondere vrouw’, vinden beiden. En niet alleen vanwege haar nooit aflatende steun voor de voetbaltweeling, maar ook door haar moederlijke, maar altijd goedbedoelde, stimulerende adviezen.

Naast hun twee oudere zussen, Rudsienne en Gianna, die de loopbaan van de eeneiige tweeling op de voet volgen, is vooral moeder Arienne bezorgd over het welzijn van haar voetballende zonen. Zij let thuis scherp op een gezond eetpatroon en zorgt ervoor dat de voetbaltwins op tijd het bed opzoeken.

“Moeder belt vaak met onze familie in Curaçao”, zegt Shermar (…of was het het Shermaine…) en negen van de tien keer gaat het over mijn broertje en ik. Onze voetballoopbaan wordt in Curaçao nauwgezet gevolgd. Mooi is dat.”

Als de familie uit Curaçao ter sprake komt glinsteren de ogen van Shermar en Shermaine Martina. En het duurt niet lang of de droom ooit voor het nationale elftal van Curaçao uit te mogen komen komt ter sprake.

“Het zou natuurlijk fantastisch zijn als Patrick Kluivert, de trainer van het nationale team, ons zou uitnodigen”, lacht Shermaine. “Onze Curaçaose familie zou dat helemaal te gek vinden. Maar eerst moeten we zorgen dat we alle twee een vaste basisplaats bij MVV veroveren. Dat is ons voornaamste doel. Het is fijn te weten dat je altijd kunt terugvallen op je familie.”

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners