26 april
20:00
logo De Graafschap

De Graafschap

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

Limburgs weekend start voor MVV in Venlo

voetbal

Limburgs weekend start voor MVV in Venlo

Woensdag 25 november 2015

In Venlo staat vrijdag 27 november a.s. het Limburgs onderonsje tussen VVV Venlo en MVV Maastricht op de rol. Drie dagen later, op maandag 30 november, speelt de Maastrichtse club dé derby van het seizoen: MVV Maastricht - Fortuna Sittard.

In Venlo treft MVV een tegenstander die in vorm is. De ploeg van trainer Maurice Steijn neemt momenteel de 5e plaats op de ranglijst in. Met 25 punten uit 14 wedstrijden doen de Venlonaren prima mee in de top van de Jupiler League. Qua resultaten kunnen de geel-zwarten echter nog niet altijd tevreden zijn. Knappe overwinningen bij NAC Breda (0-1) en thuis tegen FC Eindhoven (1-0), worden afgewisseld met verliespartijen tegen laagvliegers (RKC, 2-1 en Telstar, 1-2). Het tekent de wisselvalligheid van de Venlose ploeg.

Met Ralf Seuntjens heeft VVV Venlo een spits in de gelederen die dit seizoen het net makkelijk weet te vinden. De lange spits, die afkomstig is van Telstar, schoot er dit seizoen al 9 binnen. Naast Seuntjens werden in de zomerstop ook enkele andere slimme aankopen gedaan. Zo kwam Resida van FC Emmen, Opoku van FC Oss en keeper Deckers van Excelsior. Allemaal jonge, maar toch ervaren voetballers die hun waarde in de Jupiler League óf de Eredivisie reeds hebben bewezen. Jong talent op het middenveld is Vito van Crooij, die afgelopen seizoen liet zien een veelbelovend speler te zijn. Hij mocht tijdens 31 wedstrijden opdraven en scoorde hierin 3 keer voor de Venlonaren. 

Al met al dus een ploeg die, zeker met het thuisvoordeel in De Koel, een zware kluif zal worden voor MVV Maastricht. 

Maar, trainer Ron Elsen kan wél bogen op een selectie die gretig én fit is. Na het onverdiende gelijkspel tegen Achilles '29, afgelopen vrijdag (1-1), staan de spelers erop om op de goede lijn, die na de wedstrijd tegen FC Eindhoven (28 augustus jl.) werd ingezet, voort te borduren. Met enkel nog een geblesseerde Nick Kuipers is de ziekenboeg vrijwel leeggestroomd en heeft de technische staf een behoorlijk aantal keuzeopties, met name voorin en op het middenveld. Emrullah Güvenç en Thomas Verheydt lieten afgelopen vrijdag zien te snakken naar een plek in de basiself. Dat zullen ze echter helemaal zelf moeten afdwingen op trainingen en, wanneer de mogelijkheid zich voordoet, in de wedstrijden. 

De Noord/Zuid-clash aanstaande vrijdag is de opmaat naar dé derby voor MVV Maastricht, maandag 30 november in Stadion de Geusselt. Het is zaak dat de Sterrendragers met een goed gevoel richting die wedstrijd gaan en derhalve een mooi resultaat neerzetten in Venlo. De wedstrijd in Stadion de Koel begint vrijdag om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Lindhout. 

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners