20 april
18:45
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo Willem II

Willem II

Laatste thuiswedstrijd 2015 voor MVV Maastricht

voetbal

Laatste thuiswedstrijd 2015 voor MVV Maastricht

Donderdag 10 december 2015

Vrijdag 11 december speelt MVV Maastricht de laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar 2015. RKC Waalwijk reist af naar Maastricht om de Sterrendragers drie punten te trachten ontfutselen. 

De Brabanders eindigden afgelopen seizoen, als degradant uit de Eredivisie, meteen als rode lantaarndrager in het betaalde voetbal. De club deed afgelopen zomer enkele goede transfers om het tij te doen keren. Zo kwamen Kindermans (RSC Anderlecht), Nieuwendaal (Sparta Rotterdam én oud MVV'er) en Rienstra (Heracles Almelo). Daar tegenover stond het vertrek van Esajas (FC Den Bosch), Fortes (FC Oss), Van Mosselveld (OJC Rosmalen) en Jungschlager (Scheveningen). Die laatste opende afgelopen seizoen in De Geusselt de score uit een vrije trap. MVV Maastricht was vele malen sterker, maar wist in het verdere verloop van de wedstrijd maar één keer tegen te scoren. De wedstrijd eindigde dan ook in een gelijkspel: 1-1. 

De huidige selectie van de Brabanders doet het, ondanks de versterkingen in de zomer, niet veel beter dan die van afgelopen seizoen. Na 16 speelrondes hebben de Waalwijkers 13 punten bijeen vergaard. Dat betekent een 18e plaats in de algemene ranglijst van de Jupiler League. 

Nu wil dat weinig zeggen. De laatste 'laagvliegers' die naar De Geusselt  kwamen, maakten het MVV Maastricht méér dan lastig. Achilles '29 troggelde MVV twee punten af, Fortuna Sittard in dé derby onlangs zelfs drie. Een gewaarschuwde ploeg telt voor tweeëntwintig, zullen we maar zeggen...

Trainer Ron Elsen ziet in zijn selectie vrijdag Thomas Verheydt en Ricardo Ippel terugkeren. De spits ontving tijdens de derby twee gele kaarten en was derhalve geschorst voor de wedstrijd van afgelopen vrijdag in Emmen (2-3 winst). Ricardo Ippel ontving in dezelfde wedstrijd zijn vijfde gele kaart van het seizoen en keek in Emmen ook toe vanaf de tribune. Beide heren zagen Luca Polizzi twee keer scoren in Emmen. Maar juist deze man in vorm is vrijdag tegen RKC Waalwijk geschorst omdat hij in dezelfde wedstrijd ook zijn 5e gele kaart kreeg. Hoe de basiself er vrijdag precies uit gaat zien is nog de vraag. De technische staf heeft met Emrullah Güvenç, Santiago Palacios, Thomas Verheydt én Jordi Baur in ieder geval genoeg mogelijkheden om Jordy Croux bij te staan in de voorste linie.

De geblesseerde Leroy Labylle, revaliderend van een scheenbeenbreuk, zal vrijdagavond in Stadion de Geusselt aanwezig zijn. Voorafgaand aan de wedstrijd zal Leroy kort het veld betreden, waar een afvaardiging namens de supporters hem een hart onder de riem zal steken. 

De wedstrijd begint om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Kooij.

Voorafgaand aan de wedstrijd worden houdbare producten verzameld in het kader van de Voedselbankactie. Meer lezen over deze actie? Klik hier

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners