https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1515172/NL/reg/ps-joerischroyen.jpg https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1434974/NL/reg/kopbalhawbir.jpg https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1434973/NL/reg/ippel-valt.jpg https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1432682/NL/reg/slider-vooraftrap.jpg

Koen Daerden assistent-trainer MVV

Donderdag 13 februari 2014

De 31-jarige Belg Koen Daerden zal per direct de technische staf van MVV Maastricht gaan versterken. De tienvoudig international, die afgelopen december een punt zette achter zijn voetbalcarrière, gaat een aantal keren per week aan de slag als assistent-trainer bij de Maastrichtse club.

Daerden kwam in januari vorig jaar op amateurbasis naar MVV. Door een zware knieblessure, die hij opliep tijdens Telstar – MVV (1 april jl.), kwam hij niet meer aan spelen toe. Eind december maakte hij bekend te stoppen als voetballer om zich volledig te kunnen richten op zijn trainerscarrière. De Belgische Limburger traint sinds enkele maanden de jeugd van KRC Genk en is begin dit jaar gestart met zijn trainerscursus UEFA B.

Trainer Ron Elsen: “Koen heeft een rijke carrière als speler op internationaal niveau. Hij gaat nu zijn trainerscarrière opstarten en kan zijn kennis en ervaringen met onze jongens delen. Het is mooi dat we na het vertrek van Tini en Coocky onze technische staf verder kunnen aanvullen naast Edwin Hemans, Marco Wijnen en Erik Meijer.”

Daerden doorliep zijn carrière bij KRC Genk, Club Brugge, Standard Luik, STVV en MVV Maastricht.