https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1432692/NL/reg/slider-wimron.jpg

Dutch Street Cup

De Dutch Street Cup is een voetbalcompetitie tussen steden voor mensen uit de Maatschappelijke Opvang. De deelnemers worden zowel op sportief- als op maatschappelijk gebied intensief begeleid. Via dit project hebben de afgelopen jaren honderden deelnemers zicht op een betere toekomst gekregen. Gedurende één seizoen vinden Dutch Street Cup-evenementen plaats in vijfentwintig steden in Nederland. Dit jaar zal de grote landelijke opening plaatsvinden op de Markt in Maastricht. De landelijke finale vindt plaats op de Dam in Amsterdam. De winnaar van de Dutch Street Cup vertegenwoordigt Nederland op de Homeless World Cup. Dit wereldwijde evenement vindt in 2015 plaats in Amsterdam.

Stichting Life Goals heeft de Cup de afgelopen jaren verder uitgebouwd. Er is nu een professionele competitie met meer dan 20 deelnemende steden. Deelnemers reizen het hele land door om uit te komen tegen andere steden. De Dutch Street Cup is uitgegroeid tot een landelijk netwerk aan voetballende zorginstellingen.

Samen sporten staat centraal in de Dutch Street Cup. Door in een team te sporten bouwen de spelers regelmaat en sociale contacten op, leren ze omgaan met regels en verplichtingen en werken aan hun gezondheid. Daarnaast is het ook hartstikke leuk om te voetballen tegen andere teams.

Maastricht neemt deel aan deze competitie met 2 teams, die bestaan uit spelers van het Leger des Heils en Levanto groep. MVV Maastricht heeft zich verbonden aan deze twee teams. Het Dutch Street Cup team Maastricht draagt tijdens evenementen met trots tenues met het logo van MVV Maastricht op de borst.

MVV Ambassadeurs

    

Hawbir Moustafa                             Steven Pereira


Website Dutch Street Cup

Om de website van de Dutch Street Cup te bekijken, klikt u hier.


Projectpartners