https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1929263/NL/reg/sps-kostonsippelscholentoer.jpg

Maatschappelijke projecten

Het coachen van kinderen met Obesitas. Het trainen van
Het Maastrichts Elftal. Het aanmoedigen van kinderen die wat extra zelfvertrouwen kunnen gebruiken. Het lesgeven voor de klas over gezonde leefstijl en sporten... Het zijn enkele van de vele maatschappelijke activiteiten en projecten die MVV Maastricht ontplooid en waar onder andere spelers en stafleden voor worden ingezet.

Wekelijks is MVV Maastricht niet alleen zichtbaar op het voetbalveld, maar ook op diverse andere plekken in de Maastrichtse samenleving. De spelers en stafleden merken dat hun maatschappelijke inzet ertoe doet, dat motiveert, dat stimuleert. Nog belangrijker is dat we merken dat hun inzet jongeren in onze regio sneller motiveert om een stapje extra te zetten op school, lid te worden van sportclub maar ook gewoon te ontbijten en water te drinken na het sporten (in plaats van sportdrank). Het lijkt zo eenvoudig, maar dat is het alles behalve, vraag dat maar aan docenten, trainers, hulpverleners of beleidsmakers. Zij hebben MVV ontdekt als middel om juiste snaren te kunnen raken.

Het is onze overtuiging dat er nog veel meer mogelijk is. De maatschappelijke initiatieven zijn gegroeid naar projecten en zijn inmiddels “Vaan us Allemaol”. Scholen, zorginstellingen, de universiteit, de gemeente, Maastricht Sport, voetbalclubs en andere sportclubs, vrijwilligers, professionals, sponsors, partners, etc. hebben deze samen met MVV Maastricht en onze maatschappelijk Stichting Maatschappelijke Projecten Maastricht tot stand gebracht.