https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1515171/NL/reg/ps-ciranni-aanval.jpg

Meer dan Voetbal

Voetbal is het grootste sociale netwerk van Nederland. In 2004 riep premier Balkenende het voetbal op om de krachten te bundelen voor de samenleving. De KNVB, de Eredivisie en Eerste Divisie gaven hieraan gehoor en richtten stichting Meer dan Voetbal op.

Onze missie is om de kracht van voetbal in te zetten voor een sterkere samenleving. Dit doen wij door partijen in het veld te verbinden, kennis tussen clubs te delen en de maatschappelijke rol van het voetbal zichtbaar te maken.

Organisatie achter de stichting

Wij werken vanuit het hart van het voetbal in Zeist met een klein kernteam van specialisten. Zij zijn de back-office van de Meer dan Voetbal-beweging, die bestaat uit betaald- en amateurvoetbalclubs. Bij alle activiteiten werken wij als stichting nauw samen met de oprichters, clubs en overige partners.

Het bestuur van stichting Meer dan Voetbal bestaat uit personen met een achtergrond in de sport, overheid en het bedrijfsleven.

De huidige bestuursleden

Joop Alberda (voorzitter), Map Nihom (secretaris), Hans van der Wind (penningmeester), Daphne Koster, Pieter-Christiaan van Oranje, Humberto Tan en Paul Verweel.

Onze ambitie

Stichting Meer dan Voetbal is de verbindende organisatie om een landelijke beweging van Meer dan Voetbal-clubs te realiseren. Onze ambitie is dat elke club in Nederland op haar eigen manier een bijdrage levert aan een sterkere samenleving.

De stichting heeft twee kerntaken

Om deze ambitie te realiseren ondersteunen wij clubs (prof en amateur) om structureel hun maatschappelijke rol verder te ontwikkelen. Wij helpen hen met kennis(deling) en communicatie. Daarnaast is sitichting Meer dan Voetbal een gesprekspartner en adviseur voor de landelijke overheid en organisaties.

website www.meerdanvoetbal.nl