COC Limburg

COC Limburg is sinds 1972 dé vereniging voor homo- en biseksuelen en transgenders  in Limburg. Wij zetten ons in voor ´de belangen en het verlangen´ van lesbiennes, homo- & biseksuelen en transgenders in de provincie Limburg.

De missie van het COC Limburg is:

“Het maatschappelijk denken over homoseksualiteit, biseksualiteit en transgenders zodanig te beïnvloeden dat integratie en zichtbaarheid van homoseksualiteit, de acceptatie van homoseksuele geaardheid en leefwijze en de emancipatie van mensen met homoseksuele en biseksuele gevoelens en van transgenders worden bevorderd.“

COC Limburg is een regionaal erkende en herkenbare organisatie. COC Limburg zoekt naar structurele oplossingen, zodat individuele problemen betreffende homoseksualiteit, biseksualiteit en transgenders kunnen worden opgelost.

COC Limburg ontwikkelt daarom zelf, of in samenwerking met andere maatschappelijke organisaties en instellingen een aansprekend pakket van diensten, activiteiten en producten. Zo zijn onze voorlichters wekelijks door heel Limburg te vinden op scholen en binnenkort bij sportverenigingen, werken we samen met gemeenten en politie aan een veilige omgeving, ontwikkelen we een veilig woonklimaat voor homoseksuele ouderen in zorginstellingen brengen we verschillende veertigplussers, jongeren en gehandicapten met elkaar in contact.

Daarnaast organiseren wij ook culturele (lezingen en films) en feestelijke activiteiten. Ons eigen café Rosé is dan alleen met deze geplande activiteiten geopend. Twee keer per jaar komt heel Nederland en België naar Maastricht om te feesten op de Pink Party. We brengen verschillende groepen, jongeren, gehandicapten of veertigplussers met uiteenlopende activiteiten met elkaar in contact.

We zijn er voor iedereen: of je nu een vraag over je coming-out hebt of informatie zoekt voor een werkstuk op school, bij het COC Limburg kun je terecht. Stuur een mail naar info@coclimburg.nl of bel met (043) 3218337.

website www.coclimburg.nl