https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1515171/NL/reg/ps-ciranni-aanval.jpg

Alicebourg Lanaken

MVV Maastricht is trots op het feit dat het een samenwerkingsverband met scholencampus Alicebourg (Lanaken) is aangegaan. Scholencampus Alicebourg heeft een ruim aanbod aan studierichtingen te bieden, zowel in het ASO (VWO), het TSO (MAVO, HAVO) als het BSO (VMBO, TL).
 
De afspraken die MVV Maastricht met Alicebourg heeft gemaakt zijn ideaal voor jeugdspelers die in de opleiding van MVV Maastricht spelen. Zo is er een speciale huiswerkklas, worden lesroosters aangepast aan trainingstijden en is er vervoer van school naar de trainingsaccommodatie geregeld.
 
Maurice Olivers, bestuurslid Maatschappelijke zaken:"Onze jeugdopleiding heeft van oudsher een natuurlijke verbinding met de Euregio en wij zijn daarom zeer content met het aangaan van deze samenwerking. Het enthousiasme van Alicebourg was van begin af aan heel groot. Schoolprestaties zijn voor ons leidend bij de persoonlijke ontwikkeling van onze jeugdspelers. Op deze wijze stellen wij de MVV-jeugdspelers van Alicebourg in staat om onze voetbalopleiding zo goed als mogelijk met school te combineren.”
 
Raf Dubois van het Alicebourg: "Met een gepaste discipline als basis voor een positief leerklimaat streven we naar maximale, gelijke onderwijskansen. Elke leerling is een unieke persoonlijkheid met specifieke interesses en ambities. Hij of zij moet zich niet enkel intellectueel, maar ook creatief en sportief kunnen ontplooien. Deze kernwaarden streven onze enthousiaste en dynamische leerkrachten en medewerkers elke dag opnieuw na. Op deze manier kunnen we als team in elke opleidingsvorm kwalitatief hoogstaande opleidingen aanbieden."