Nieuws

voetbal

Woensdag 25 april 2018

Om naar de volgende fase van verbetering van de jeugdopleiding te gaan kiest MVV Maastricht voor om de jeugdopleiding in te krimpen naar 6 teams. Door de aandacht te concentreren op minder teams kan MVV meer aandacht geven aan begeleiding en activiteiten die aansluiten wat op dit moment gevraagd wordt van een BVO jeugdopleiding. Minder elftallen betekent meer mogelijkheden qua trainingsplanning, kwaliteit, intensiteit en hoeveelheid van trainingen.

Dit wil zeggen dat met ingang van het nieuwe seizoen MVV Maastricht geen O14 meer zal inschrijven in de KNVB competitie. De nieuwe O15 in het seizoen 2018-2019 wordt dus gevormd door huidige spelers van de O14 en O13 aangevuld met enkele nieuwe spelers van buitenaf.

Om de aanwas van talenten te verbeteren richt MVV zich ook meer op samenwerking met het regionale (jeugd)voetbal. Samen met 9 amateurverenigingen en Maastricht Sport wordt gewerkt aan een actieplan onder de noemer ‘voetbal beweegt de stad’. Thema’s zoals deskundigheidsbevordering en talentontwikkeling moeten bijdragen aan een kwaliteitsimpuls van het jeugdvoetbal. Op deze wijze wordt het Maastrichts en regionaal voetbal versterkt. Dat is ook goed voor de kwaliteit van de MVV jeugdopleiding.

Met sportieve groet,

Paul Penders

Algemeen Directeur                                                             

Patrick Duyzings

Jeugdcoördinator

Misschien ook interessant

Sterrendragers