De Graafschap

MVV O18

Zaterdag 02 oktober 2021

Strijd om de voorlopige eerste plaats in de competitie.

Vandaag waren Go Ahead Eagles te gast in de Geusselt. Beide teams hadden evenveel punten maar Go Ahead stond op doelpunten bovenaan.

De wedstrijd begon fel vanuit Go Ahead. Ze hadden veel balbezit en lieten de bal goed rond gaan. MVV had in de begin fase weinig in te brengen. Na 7 minuten krijgt Go Ahead Eagles een vrije trap links buiten de 16 m. Deze wordt hoog voor de goal gegeven. Emile weet het schot in eerst instantie nog tegen te houden maar door goed doorzetten van de tegenpartij gaat de bal er toch in. De 0-1 was een feit.

Go Ahead kwam op dreef en kreeg meerdere kansen. In de 17 de minuut was het weer raak. Een mooi afstand schot van buiten de 16m vloog in de rechter bovenhoek bij Emile.

De wedstrijd wel harder en meerdere gele kaarten waren het gevolg. Het bleef gevaarlijk voor het doel van MVV.

Toch kwam MVV terug in de wedstrijd in de 35ste minuut. Een corner van Ruben werd door Nabil bij het uitverdedigen opgevangen. Hij kon Hugo in stelling brengen en die maakt er 1-2 van.

Het keerpunt in de wedstrijd kwam in de  38 ste min. De tweede gele kaart voor een speler van Go Ahead Eagles. Deze moest het veld verlaten met als gevolg dat ze met 10 man kwamen te staan.

MVV kreeg meer ruimte en ging toen ook meer de combinatie zoeken.

De tweede helft begon heel anders dan de eerste

In de vierde minuut kreeg MVV zijn eerste corner. Een perfect genomen corner wederom van Ruben op de tweede paal die door Mo mooi binnen gekopt kon worden. De spanning was terug in de wedstrijd.

Nog geen 5  minuten later gaat Hugo op avontuur en trekt de bal van links voor het doel. Deze wordt door Go Ahead niet goed verwerkt en verdwijnt achter hun eigen keeper. Altijd sneu maar wel 3-2 voor MVV.

Er volgen nog een aantal mooie aanvallen. Een daarvan starte bij Dieter. Hij zoekt de achterlijn op om de bal voor te geven op de tweede paal. Ruben vangt de bal op en legt hem terug op Nabil. Deze mist voor open doel door hoog over te schieten. Jammer. Maar niet veel later in de 22 ste minuur maakt Nabil het goed door een vrije trap van Ruben er als nog in te schieten. Daar staat dan toch de 4-2.

In de 34ste minuut maakt Ramzi zijn eerste competitie doelpunt bij de 018. Op aangeven van Ruben uit een vrije trap legt hij hem mooi achter de keeper van Go Ahead Eagles. Ruben speelde een goede wedstrijd en stond aan de basis van de meeste doelpunten deze week.

De laatste wissels aan de kant van MVV komen het veld in. Roel en Kay mogen ook hun minuten maken. Kay had zich al warm gelopen met zijn zusje Daantje door alle ballen steeds van de tribune te halen. Dat waren er veel deze wedstrijd.

De wedstrijd eindigde in 5-2 voor MVV.