De Graafschap

MVV O18

Zaterdag 11 september 2021

De eerste competitie wedstrijd. Tegenstander Fc Eindhoven.

De eerste competitie wedstrijd was thuis in het stadion met Fc Eindhoven als tegenstander. De wedstrijd begon iets later dan volgens de planning, vanwege het relatienummer van onze nieuwe grensrechter. Om 15.40 kon de wedstrijd eindelijk beginnen.

Eindhoven nam de aftrap en zette meteen druk op MVV. Met combinatiespel probeerden ze het de verdediging van MVV moeilijk te maken. Er volgden al snel enkele mooie kansen.

MVV moest echt even wennen en in hun spel komen.

In de 12de minuut kreeg Eindhoven net buiten het 16 meter gebied aan de rechterkant een vrije trap door een onnodige overtreding van MVV. Deze wordt mooi ingekopt en zo komtEindhoven op 1-0.

De passing bij MVV is slordig en ze komen steeds net te laat. Het wordt tijd dat ze wakker gaan worden.

Het tempo wordt opgeschroefd. MVV gaat toch voetballen. En dat is hard nodig want na 18 minuten heeft Eindhoven al 4 corners gehad.

Het hogere tempo van MVV begint zijn vruchten af te werpen. Langzaam aan komen er ook kansen voor hen. Nabil onderschept de bal op eigen helft en geeft een mooie cross passop Quentin. Deze neemt de bal mooi aan en door een 1-2tje met Hugo kan hij het 16 m gebied van Eindhoven binnenkomen. De bal terug leggen op Senna en deze tekende mooi voor de 1-1.

Dit werd meteen de basis voor iets meer vertrouwen bij MVV. Er volgde meerdere kansen van oa Cihan en Quentin maar helaas wilde de bal er niet in. Het hoge tempo ging ook zijn tol eisen. Het spel werd te gehaast en daardoor werden er meer foute passen gegeven. Eindhoven profiteerde hier goed van en in de 37ste min kwam er een mooi afstand schot wat door de keeper Emile nog maar net van richting veranderd kon worden, en tot corner leidde voor Eindhoven.

IN de tweede helft zette Eindhoven weer meteen druk. MVV was daar nu bedacht en was wakker. MVV zette hoog druk en maakte het uitverdedigen voor Eindhoven moeilijk. Er vlogen daardoor veel meer ballen over de zijlijn. Binnen 6 minuten waren er al drie kansen voor MVV. Helaas geen doelpunt. Daar bracht Senna in de 8ste minuut verandering in op aangeven van Hugo.

Senna had de smaak te pakken want nog geen 3 minuten later scoorde hij zijn derde van de wedstrijd. Door mooi combineer werk op het middenveld kon Nabil de bal op Senna geven en deze maakte het mooi af.

Eindhoven veranderde van tactiek. Er werd meer gewerkt met de lange bal. Ook werden er een paar lange spelers ingebracht. Dit resulteerde in toch een aantal corners voor Eindhoven.

In de 22ste minuur is het dan toch raak en maakt Eindhoven de aansluiting treffer. 3-2. De spanning is weer voelbaar.

MVV geeft zich niet zo maar gewonnen. MVV kreeg een hele grote kans via Hugo op Senna maar deze schoot helaas over. Niet veel later in de 39ste minuut  stuurt Ruben Nabil weg, die een man uitspeelt en zo alleen op de keeper af kan gaan. 4-2. De vreugde bij MVV is erg groot.

Hugo dacht in 45 ste minuut wat Nabil kan kan ik ook. Van links speelt hij de eerst Speler van Eindhoven uit met een panna en de tweede met een mooie kapbeweging maar de keeper van Eindhoven was helaas net een trede te veel. Toch een hele mooie aanval.

Eindhoven bleef strijden tot de laatste minuut. In de 47ste minuut maakten zij er nog 4-3 van. Gelukkig voor MVV was dit ook de eindstand.

Een mooie overwinning die tot stand is gekomen door goed teamwerk.