Willem II

MVV O18

Zaterdag 25 september 2021

De derde competitiewedstrijd. Dit keer tegen Alexandria ’66.

Vandaag de wedstrijd tegen Alexandria ’66 uit Rotterdam. Met daarin twee bekende voor MVV.

Nino en Tariq beide afkomstig uit de opleiding van Sparta hebben afgelopen zomer nog stage gelopen bij MVV. MVV had ze graag bij het team gehad maar helaas ging het mis op de randvoorwaarden. Toch is het altijd leuk deze spelers weer tegen te komen.

De wedstrijd begon anders dan gepland. De scheidsrechter van de wedstrijd voor ons viel geblesseerd uit met als gevolg dat onze scheidsrechter die wedstrijd eerst af moest fluiten. Wel heel fijn dat hij dat heeft gedaan.

Enfin na drie kwartier vertraging kon de wedstrijd dan toch beginnen. MVV wilde meteen met hoge druk starten. Dit zorgde ervoor dat er dan ook veel kansen kwamen. Niet alleen voor MVV, ook Alexandria was regelmatig voor het doel van VV te vinden.

In de 8ste minuut was het raak voor MVV. Na een vrije trap in de buurt van het 16m gebied van Alexandria pikt Ruben de afvallende bal op en stuurt Senna weg. Deze zoekt de achterlijn op en trekt de bal heel mooi voor. Stijn kan zo inkoppen. De 1-0 staat op het scorebord.

MVV laat mooie aanvallen zien. En krijgt kansen genoeg. Helaas heeft Alexandria een bijzonder goede keeper. Deze redt zijn team keer op keer en zorgt ervoor dat de 2-0 maar niet wil vallen.

Beide teams proberen het tempo van de wedstrijd hoog te houden. Het is warm op het kunstgras dus dit vergt veel van de spelers. Zowel MVV als Alexandria krijgen een aantal corners maar echt gevaar komt daar bij MVV niet vanuit.

De tweede helft begint aan de kant van MVV een stuk trager. Alexandria voelt dit en zet meer druk. In de 8ste minuut komt er een lange bal waar de keeper van MVV twijfelt over het uitkomen en Alexandria maakt het daardoor mooi af. 1-1.

Het was een wake-up call voor MVV. Dit was een wedstrijd die niet verloren hoefde te worden. Tempo ging omhoog en de kansen volgden. Een aantal keer komt MVV alleen voor de keeper van Alexandria te staan. Maar ook in de tweede helft was deze een enorme sta in de weg.

In de 13de minuut komt Noah op hoge snelheid het 16 m gebied in. Alexandria probeert hem af te stoppen maar neemt daar helaas ook Noah mee ipv alleen de bal. Een penalty is het gevolg. Senna meldt zich achter de bal. Alexandria probeert hem nog uit zijn concentratie te halen maar Senna is koelbloedig en maakt er 2-1 van.

Niet veel later probeerde Cihan er 3-1 van te maken. Een vallende bal van de corner vangt hij op en hij haalt hard uit. Helaas komt de bal op de lat. Alexandria voelt dat er meer inzit in deze wedstrijd en voert de druk op. Ze krijgen een aantal mooie kansen maar Robin is bij de les en houdt zijn doel leeg. Met een mooie uittrap zet hij zelfs nog een aanval op via Quentin. Helaas gaat de bal net voor langs.

In de 41ste min wordt Quentin bij een doelpoging, door Alexandria in het 16m gebeid naar de grond gewerkt. De tweede penalty is een feit. Dit keer is het Ruben die zich meldt. Met een mooi strak schot tekent hij voor de 3-1. Tevens de einduitslag van de wedstrijd.