20:00

NAC Breda

MVV O18

Maandag 30 augustus 2021

Om 11.00 uur vetrok de bus van de Geusselt richting Dordrecht. Niet alleen de 018 maar ook de 014 moesten deze zaterdag in de beker tegen FC Dordrecht.

Dat het een zware wedstrijd zou worden dat wisten we van tevoren. Dordrecht speelt een divisie hoger en was erop gebrand te winnen.

MVV kon iets over drieën starten met de wedstrijd. De zon scheen en dankzij Patrick die voor Ivo, onze vaste grensrechter, wilde invallen begon de wedstrijd goed. MVV speelde compact en Dordrecht kwam er moeilijk doorheen. Dordrecht bleef de bal rustig rond spelen in de hoop een gaatje te vinden. Maar door het goede coachen van achteruit kwamen die er niet. De eerste kansen waren zelfs voor MVV. In de 21 ste minuut wordt Hugo met de bal weggestuurd. Hij zoekt de achterlijn in het 16 meter gebied op en trekt de bal voor op Senna maar de keeper kan de bal wegwerken. Hugo geeft het niet zo makkelijk op en pakt de rebound op om deze nogmaals voor te geven. Ook deze werkt de keeper weg. Recht in de voeten van Nabil die op de rand van het 16 meter gebeid staat. Nabil neemt de bal in een keer maar schiet over. Zo zijn er toch in een korte tijd een aantal kansen voor MVV.

Na de drinkpauze verhoogd MVV de druk op het doel van Dordrecht. Hugo en Senna zetten samen nog een mooie aanval op maar ook deze gaat er niet in.

Toch krijgt ook Dordrecht kansen. Een mooie aanval over rechts starten met een lange bal zorgt ervoor dat de linkerkant van de achterhoede van MVV uitgespeeld wordt.

Stijn zorgt dit keer dat Dordrecht toch niet tot een schot kunnen komen. Niet veel later komt Quentin alleen voor de keeper. Maar door goed keeperswerk gaat ook deze bal niet in het doel. Het middenveld blijft goed druk zetten. Idriss onderschept de al na matig uit verdedigen van Dordrecht maar meer dan een corner komt er niet uit. MVV blijft het proberen maar het zit niet mee. In de 36ste min komt Dordrecht met een lange bal eruit en stuurt hun rechter spits op avontuur. Joury komt net te laat met zijn sliding en raakt de bal half wat volgens de scheidsrechter een goede rede was om een penalty te geven. Maar Dordrecht had nog niet echt kennis gemaakt met de keeper van MVV: Emile. Op fantastische wijze stopt hij de bal van de 11 meter. Hij houdt MVV in de wedstrijd.

In de tweede helft was MVV vanaf de start niet helemaal bij de les. Een bal die van links wordt voorgezet wordt in eerste instantie door keeper Robin nog weggewerkt maar de rebound vloog er toch in. Binnen 3 minuten stond MVV 1-0 achter. Twee minuten later kreeg Dordrecht de tweede grote kans. Een foute terugspeelbal van MVV zette een speler van Dordrecht alleen voor de keeper. Maar door een knappe redding van Robin kon erger voorkomen worden. MVV moest de druk gaan verhogen om de gelijkmaker te maken. De vleugelverdedigers Dieter en Mo kwamen meer mee op. En hebben beide enorm veel meters gemaakt. De kansen kwamen wel meer. In de 29ste minuut gaat Cihan op hoge snelheid het 16 meter gebied in. Dordrecht probeert hem te stoppen door hem even vast te pakken. En penalty volgens de scheidsrechter. Nabil meldt zich achter de bal en schiet deze koelbloedig in. 1-1. Dit was tevens de eindstand. Dus werd het penalty’s nemen.

MVV had al een penalty gestopt zou dat met keeper Robin ook lukken?

MVV begon in het doel. De eerste penalty had Robin op zijn hand maar door een gekke draaiing ging de bal toch nog het doel in. De toon was wel gezet.

1-0. Beurt aan MVV. 1-1. Robin klaar voor de tweede. Hij zat in de goed hoek maar helaas 2-1. Dan MVV 2-2. ……3-2 voor Dordrecht………..3-3 MVV scoort………..3-3 Ja hoor Robin stopt de penalty………..3-3 Helaas mist MVV 3-3  Robin stopt zijn tweede penalty…………3-3 De spanning stijgt. Ook MVV mist……..4-3………….4-4. 4-4 Robin stopt zijn derde penalty. Als Joury nu raak schiet dan wint MVV……………

Joury houdt het hoofd cool en schiet raak!.

MVV heeft de wedstrijd gewonnen door als team keihard te werken. Klasse.