Wedstrijdverslag MVVO15 - Fortuna Sittard O15

Zaterdag 22 september 2018

MVV JO 15 - Fortuna JO 15

Uitslag: 0 – 2

 De 1e competitiewedstrijd “Derby-time”

De eerste competitiewedstrijd van het seizoen was voor MVV meteen de Derby tegen Fortuna. Op het park van Geusselt Sport won Fortuna het beladen duel met 0-2.

Na weken van trainen en beker/oefenwedstrijden stond afgelopen zaterdag de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2018-2019 op het programma voor het team JO-15 van MVV. Sinds de start van het huidige voetbalseizoen bestaat de JO-15 voor het eerst niet alleen uit spelers die geboren zijn in 2004, maar maken ook spelers geboren in 2005 onderdeel uit van het team. Een nieuw concept dat ook bij andere BVO’s zijn navolging kent. MVV ging vol vertrouwen de derby tegen Fortuna spelen, omdat in de oefencampagne er mooie resultaten waren behaald, met daarbij een 4-1 overwinning op Roda JC. 

Daar waar je hoopt dat een derby in het stadion gespeeld mag worden, werd de wedstrijd MVV-Fortuna jammer genoeg gespeeld op een ‘bijveld’ van Geusselt Sport. Zo diende je bij de aanloop voor een hoekschop eerst een hellinkje op te rennen alvorens de bal getrapt kon worden. Vanaf het eerste fluitsignaal probeerde Fortuna MVV direct onder druk te zetten, waardoor MVV de bal niet goed in de ploeg wist te houden en de voorspelers niet in scoringspositie gebracht konden worden. De spelers van Fortuna wisten elkaar bij balbezit wel beter te vinden. Mede door de bal sneller over te spelen, betere loopacties en de achterhoede van Fortuna tijdens de opbouw in eerste instantie niet onder druk werd gezet. Ondanks het overwicht van Fortuna leidde dit niet direct tot hele grote kansen. Vanuit een hoekschop wist Fortuna de 0-1 te scoren. De bal kwam ongelukkig op het hoofd van een MVV-speler en belandde zo in het doel. Na dit doelpunt trachtte MVV Fortuna ook meer onder druk te zetten en het tempo in het spel te verhogen. Dit zorgde ervoor dat MVV een grote kans kreeg op de gelijkmaker. Via een aantal snelle combinaties werd de achterlijn gehaald en de bal strak voor het doel gespeeld en lukte het net niet om met genoeg kracht de bal in het doel te tikken. Aan de andere kant was er ook nog een kans voor Fortuna. Echter, 2x de paal en 1x de lat voorkwamen dat er bij dit spelmoment werd gescoord. Gedurende de eerste helft werd de derby steeds grimmiger, waardoor er bij MVV een blessure te betreuren viel. De scheidsrechter had het lastig om het overzicht goed te bewaren.

In de tweede helft veranderde de grimmige (‘derby’) sfeer in het veld niet. In het algemeen kwam dit het voetbal niet ten goede. Over en weer werden er veel overtredingen gemaakt en werd het spel regelmatig stilgelegd. Via een individuele actie, waarbij 2 spelers van MVV werden uitgespeeld, wist Fortuna op 0-2 te komen. Buiten een kansje dat voort kwam uit een scrimmage voor het doel van Fortuna moest MVV het vooral hebben van dode spelmomenten om een doelpunt te kunnen scoren Fortuna wist echter de 0-2 vast te houden en zo de Derby winnend af te sluiten. Zo zei de coach van Fortuna tegen één van zijn spelers, die tegen het eind van de wedstrijd met een wond aan het been was gewisseld: “Jij hebt nu even pijn, maar die jongens van MVV zullen de hele week balen en pijn hebben met dit verlies”.  

Fotoverslag