28 februari
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo FC Den Bosch

FC Den Bosch

MVV O15

Zaterdag 03 augustus 2019

Introductiedag MVV O-15                                                                                zaterdag 3 augustus 2019

Afgelopen zaterdag 3 augustus zijn onze jongens van de O-15 gestart aan hopelijk een succesvol seizoen. De trainers hadden ervoor gekozen om te beginnen met een ontspannende introductiedag, om zodoende elkaar beter te leren kennen en als team al meer naar elkaar toe te kunnen groeien.

Onder leiding van trainers en staf werden de spelers onderworpen aan een competitief spellencircuit. Ieder team moest zo goed mogelijk het spellencircuit afleggen en op deze manier de meeste punten bij elkaar weten te sprokkelen. Vrije trappen en penalty’s waren het thema van circuit 1. Sommige spelers waren toch wel onder de indruk van de keeper bij het nemen van de penalty’s, maar de meeste spelers blijven uiterst koel in de afronding. De vrije trappen werden met een mooie techniek over het muurtje in het doel geplaatst. Er zaten een paar schitterende vrije trappen bij, dus dat belooft nog wat voor dit komend seizoen! Hooghoudend als team de overkant bereiken was niet voor ieder team een technisch hoogstandje, maar laten we het er maar op houden dat de zomerstop nog in de benen zat bij bepaalde teams. Daarnaast hadden we ook nog het zogenaamde voetbalcurling en voetbalbowling. Bij voetbalcurling was het de bedoeling om de bal zo dicht mogelijk bij het geplaatste object te positioneren middels een lange pass. Ook hier was het ene team weer wat beter dan het andere team en werden er naast de nodige pluspunten ook een aantal minpunten behaald. Bij het spel voetbalbowling mocht men 5x proberen om 15 gevulde flessen om te schieten. Precisie, kracht en tactiek kwamen hierbij om de hoek kijken. Als laatste spel stond het welbekende latje trap op het programma. Altijd lastig in een kolkend stadion De Geusselt, maar de meeste spelers waren bestand tegen de druk en lieten hun goede techniek zien. Hier en daar probeerden de spelers de scheidsrechters te beïnvloeden, maar deze lieten zich niet gek maken en waren zeer consequent in hun puntentelling. Na de puntentelling en het bestuderen van de VAR-beelden werd Team 1 met 208 punten benoemd tot de officiële kampioen van het spellencircuit. Zij ontvingen alle vier een prijs en mochten als team de grote wisselbeker mee naar huis nemen. Gefeliciteerd!

Vervolgens gingen spelers en staf naar binnen en werd er een interactieve workshop georganiseerd in de Business Club. Dit had als doel om nader kennis te maken met elkaar, aangezien de hele staf nieuw is en er ook veel nieuwe spelers dit seizoen zijn bijgekomen is het belangrijk om elkaar beter te leren kennen. Tijdens deze workshop werd de speelwijze (1-4-3-3) besproken die de trainers willen introduceren komend seizoen. Elke speler kon zijn favoriete positie invullen en daarnaast nog aangeven op welke posities hij eventueel ook nog inzetbaar is. Dit had als doel om een goed teamoverzicht te krijgen, dus duidelijkheid voor trainers én voor spelers. Vervolgens werden de sterke punten, maar ook de ontwikkelpunten per speler in kaart gebracht. Zo leerden spelers te reflecteren op hun eigen handelen, maar we lieten andere spelers ook reflecteren op hun teamgenoten. Nadenken over voetbal is een belangrijk thema voor de huidige trainersstaf en dat is voor de meeste spelers ook nieuw. Toch werd er voor een eerste keer al heel goed gereflecteerd op eenieders kwaliteiten en ontwikkelpunten en die kennis moeten de spelers straks op het veld gaan gebruiken.
Ter afsluiting van deze workshop werden er teamdoelstellingen geformuleerd. Zowel de trainers alsmede de spelers hebben voor aanvang van het seizoen hun teamdoelstellingen vastgelegd en aan het eind van dit seizoen zal worden bekeken wie deze onderlinge strijd heeft gewonnen. De doelstellingen c.q. verwachtingen van de trainers en spelers zijn dus vastgelegd en zullen in mei 2020 uit de kluis worden gehaald.
Er zijn een 7-tal doelstellingen geformuleerd op basis van:
- eindstand ranglijst;
- totaal aantal punten;
- totaal aantal winstpartijen;
- totaal aantal gelijke spelen;
- totaal aantal verliespartijen;
- totaal aantal doelpunten voor;
- totaal aantal doelpunten tegen.
De verliezers van deze onderlinge strijd tussen trainers en spelers moeten de laatste training van het seizoen in carnavalskleding komen trainen, dus er staat veel prestige op het spel!

Ter afsluiting van deze leuke introductiedag hebben we, met dank aan onze masterchef, een gezonde pastamaaltijd gegeten. We willen iedereen bedanken die zijn steentje heeft bijgedragen voor het organiseren van deze dag. De spelers en staf hebben ontzettend veel zin in het nieuwe seizoen, dat werd vandaag eens te meer duidelijk. Aanstaande maandag 5 augustus start de officiële voorbereiding op het nieuwe seizoen en op zaterdag 21 september spelen onze matadoren hun 1e competitiewedstrijd. Ook komend seizoen hopen wij op veel steun te rekenen, dus wees welkom en support onze jeugdige sterrendragers van de O-15 nao veure!

Veer zien MVV!
 

Misschien ook interessant

Sterrendragers