Wedstrijdverslag MVV O14 - Excelsior O14

Zaterdag 02 december 2017

MVV O14 - SBV EXCELSIOR  

Uitslag: 0 - 4

Onze voorlaatste thuiswedstrijd voor de winterstop speelden we tegen Excelsior.  De plaats op de ranglijst en het verschil in punten logen er niet om, doch in de wedstrijd was hier lange tijd niets van te merken. In een vrij gelijk opgaande eerste helft waren onze jongens lang de evenknie van hun leeftijdsgenoten uit Rotterdam. Grote kansen bleven evenwel uit en de verdedigers van beide teams hadden de bovenhand op de aanvallers.

Het was uiteindelijk wachten tot in minuut 20 en op een foute inspeelpas die het eerste doelpunt van de namiddag zou inleiden. Uiteindelijk gingen onze jongens toch de pauze in  met een 0-2 achterstand na een prachtige vrije trap van Excelsior. De bal spatte nog uiteen op de lat en in de rebound was de tegenstander attenter om de bal in het lege doel te plaatsen.

Na de pauze zagen we veel middenveldspel, veel goede wil en inzet maar tot kansen leidde dit aanvankelijk niet. Er werden nog een aantal goals terecht voor buitenspel afgekeurd en we zagen nog 2 bezoekende goals in het slot van de wedstrijd. De eerredder kwam er 3min voor tijd uiteindelijk net niet na een mooie tussenkomst van de bezoekende keeper die het leer met de voeten uit doel hield. Met deze uitslag werden de waardeverhoudingen op de ranglijst gerespecteerd en moeten onze jongens uitkijken naar de 2 laatste wedstrijden van de heenronde.

Volgende week is er geen competitievoetbal, de week nadien reizen we naar het verre Emmen dat  maar 2 plaatsen boven ons staat op de ranglijst. Misschien een kans op puntengewin als we allen volledige inzet tonen, een “over mijn lijk mentaliteit” creëren en geen onnodige fouten maken.