Wedstrijdverslag MVV O14 - Achilles O14

Zaterdag 16 december 2017

MVV O14             1 – 3       ACHILLES ‘29                       16-11-2017

Voor onze laatste wedstrijd van 2017 moesten we uitwijken naar het kunstgrasveld van Klein Geusselt. Hier ontvingen we Achilles dat maar enkele plaatsen hoger als ons gerangschikt stond.     Een evenwichtige wedstrijd konden we dus verwachten en dat kregen we uiteindelijk ook.

In de eerste helft werd er door beide teams redelijk goed voetbal op de mat gebracht bekroond met  talrijke doelpogingen en enkele mooie doelpunten. De eerste pogingen van de bezoekers gingen nog net langs of over en daar was ineens een reuzegrote kans voor MVV om op voorsprong te komen. Een goed opgezette aanval over diverse stations belandde uiteindelijk voor de voet van onze spits die de 1-0 op de schoen had, maar de lob over de keeper van Achilles raakte jammer genoeg geen doel. Niet veel later waren er 5 dolle minuten in het voordeel van de bezoekers waarin er maar liefst 3x gescoord werd. De kopjes gingen te snel naar beneden en we ondergingen ineens het spel. Bij de 1-3 zag je wel weer dat onze jongens erin gingen geloven en dat we heus niet onder hoefden te doen voor onze tegenstrever. Al dient wel gezegd dat hun spelmaker er met hoofd en schouders boven uitstak.

Na de pauze was er veel goede wil te bespeuren maar te weinig kwaliteit om het verschil terug te brengen of om eventueel over de winst aanspraak te maken. De toeschouwers zagen veel middenveldspel en nog weinig echt goede mogelijkheden om te scoren. De ruststand veranderde uiteindelijk niet meer en de bezoekers namen de 3 punten mee naar het Gelderse Groesbeek. 

Hiermee sluiten we dus de eerste seizoenshelft af en volgen er nu 3 weken winterstop. Hopelijk kunnen we de kopjes leegmaken en er volgend kalenderjaar weer met frisse moed tegenaan gaan.

Fotoverslag